SRI, somat sa spuna daca Maior si Coldea au fost la Oprea in seara alegerilor din 2009

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 21:09 4590 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Comisia parlamentara pentru Controlul SRI a decis, miercuri, sa transmita catre Serviciul Roman de Informatii o scrisoare prin care solicita un raspuns daca George Maior si Florian Coldea au fost acasa la Gabriel Oprea in seara alegerilor prezidentiale din 2009.

Presedintele Claudiu Manda a precizat ca la Comisia SRI a venit un raspuns din partea Serviciului la scrisoarea adresata de Comisia de ancheta privind prezidentialele din 2009, iar parlamentarii din Comisia SRI au decis sa solicite, la randul lor, un raspuns pe aceasta tema.

"A ajuns la Comisia de Control al activitatii SRI un raspuns de la SRI pentru Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 si am hotarat in plenul comisiei in unanimitate sa transmitem noi catre SRI o solicitare si sa ne spuna in cel mai scurt timp posibil daca persoanele din conducerea SRI, in speta domnul Coldea si domnul Maior, s-au aflat in ziua de... data de...la locuinta pe care toti o denumim generic sufrageria domnului Oprea.

Astazi vom transmite catre SRI aceasta solicitare si asteptam raspunsul de la ea", a afirmat Manda.

El a explicat ca, din punct de vedere procedural, SRI nu putea sa trimita comisiei de ancheta un raspuns, ci doar Comisiei SRI.

"Asa e procedura. Comisia de ancheta a solicitat SRI niste detalii, SRI nu poate sa transmita comisiei de ancheta, ci acestei comisii", a spus Manda.

El a mentionat ca nu poate sa faca public raspunsul SRI.

"Vom decide saptamana viitoare daca documentul il vom transmite Comisiei de ancheta a alegerilor din 2009 sau, daca vom primi pana la un anumit moment un raspuns din partea SRI mai detaliat, sa vedem cat din ce contine acel raspuns detaliat il putem pune la dispozitia comisiei de ancheta", a adaugat Claudiu Manda.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News