Spitalul Judetean din Piatra Neamt a avut opt directori in zece luni. Imagini scandaloase, cu pacienti tratati in curte, au facut inconjurul Romaniei

Sambata, 14 Noiembrie 2020, ora 23:354408 citiri
Spitalul Judetean din Piatra Neamt a avut opt directori in zece luni. Imagini scandaloase, cu pacienti tratati in curte, au facut inconjurul Romaniei
Pacientii asteapta in curtea Spitalului Judetean Neamt FOTO Captura video tvneamt.ro

Zece pacienti intubati, bolnavi de COVID-19, au murit intr-un incendiu izbucnit sambata, in jurul orei 18.30, la Spitalul Judetean de Urgenta Piatra Neamt. Alti sapte pacienti sunt in stare critica. In ultimele zece luni, spitalul din Piatra Neamt a avut opt directori, ultimul fiind numit in urma cu aproximativ trei saptamani.

Actualul sef al spitalului, Lucian Micu, este fostul primar al orasului Roman, care nu a mai putut candida pentru inca un mandat din cauza unui dosar de incompatibilitate. Lucian Micu, care a trecut de la PNL la PSD in august 2020, a fost numit in functia de manager in data de 28 octombrie de catre presedintele Consiliului Judetean, Ionel Arsene, vicepresedinte PSD la nivel national.

Lucian Micu a fost demis din functia de primar de catre prefectul judetului Neamt, dupa ce ANI si, ulterior, doua instante, au constatat ca Micu este incompatibil.

Pentru a ajunge managerul spitalului, Lucian Micu a fost numit consilier juridic pentru cateva zile, relateaza Adevarul.ro.

Fostul manager, Silviu Verzea, a demisionat dupa ce in presa au aparut filmari cu pacientii tinuti ore intregi in curtea spitalului.

Toate schimbarile succesive de oameni la sefia spitalului s-au facut prin semnatura lui Ionel Arsene, presedintele Consiliului Judetean Neamt.