Spitalul Judetean din Focsani, unul dintre cele mai expuse pandemiei de COVID-19, primeste echipamente si aparatura medicala de la Salvati Copiii

Comunicat de presa
Miercuri, 20 Mai 2020, ora 14:53
8862 citiri
Spitalul Judetean din Focsani, unul dintre cele mai expuse pandemiei de COVID-19, primeste echipamente si aparatura medicala de la Salvati Copiii

Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" din Focsani, una dintre unitatile medicale puternic afectate de pandemia de COVID-19, dupa ce mai multe cadre medicale au fost contaminate, a accesat mecanismul de urgenta deschis de Salvati Copiii Romania, pentru intarirea capacitatii sistemului medical romanesc.

In urma solicitarii, organizatia doteaza spitalul cu un laringoscop cu fibra optica, 25 de termometre no touch, echipamente de protectie (manusi, bonete, botosi, masti) si solutii de dezinfectat, care vor sustine 130 de medici si 1.000 de asistente si infirmiere.

Valoarea totala a dotarii este de 14.830 de euro, aparatura medicala fiind achizitionata cu sprijinul GSK.

Pana in acest moment, 42 de unitati medicale si de ingrijire pacienti si 79 de cabinete de medicina de familie au primit echipamente de protectie si aparatura performanta. Peste 5.000 de cadre medicale au fost astfel sprijinite in lupta contra pandemiei cu 169.302 echipamente si materiale medicale indispensabile.

In perioada urmatoare, Salvati Copiii Romania va continua dotarea spitalelor cu echipamente de protectie si aparatura medicala (ventilatoare, termometre no touch, aparate de dezinfectare, laringoscoape, videofibroscoape, nebulizatoare) pentru:

● Spitalul Judetean Cluj-Napoca - Neonatologie I

● Spitalul Judetean Cluj-Napoca - Neonatologie II

● Spitalul Judetean Cluj-Napoca - Sectia ORL

● Spitalul Grigore Alexandrescu sectia ORL

● Compartimentul de Primiri Urgente (CPU) al INSMC Alessandrescu-Rusescu Bucuresti

Pana in prezent, au fost colectate fonduri totale in valoare 607.841 de euro, din care 512.801 de euro prin solidaritatea in principal a urmatoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland Romania, Oriflame, BCR, GSK, Garanti BBVA Group, Penny Market Romania, Libris.ro, Kimberly-Clark, Pfizer, Alliance Healthcare Romania, Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" si Asociatia Club Sportiv "RO Club Maraton". DPD Romania asigura transportul gratuit al echipamentelor.

De asemenea, suma de 95.040 de euro provine din donatiile persoanelor fizice care au vrut sa sprijine efortul medicilor.

Donatiile sunt asteptate in continuare in contul RO43RNCB0071011434790083, online pe site-ul Salvati Copiii si pe Bursa Binelui, dar si prin SMS la numarul 8844 - text SALVEZ - donatie lunara de 2 euro.

Despre Organizatia Salvati Copiii: 30 de ani

De 30 de ani, Salvati Copiii Romania construieste programe sociale, politici publice si practici solide in beneficiul copilului din Romania. Expertiza si complexitatea proiectelor la nivel national fac din organizatie o institutie sociala esentiala, al carei rol este medierea intre societatea si autoritatea publica, in beneficiul copilului.

In trei decenii de activitate, Salvati Copiii a intervenit activ in societate, identificand solutii concrete pentru protejarea si sprijinirea copiilor vulnerabili, si a militat, in acelasi timp, pentru o colaborare viabila cu autoritatile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

Salvati Copiii si-a asumat rolul de supraveghere vigilenta a autoritatilor publice, in asa fel incat acestea sa implementeze politici publice de durata care sa corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodata, organizatia a reusit sa creeze retele active de solidaritate, prin incurajarea responsabilitatii sociale a companiilor si a societatii, in sens larg.

In calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari, VIZIUNEA noastra este o lume care respecta, pentru fiecare copil, dreptul sau la supravietuire, educatie, protectie si participare, asumandu-ne MISIUNEA de a obtine progrese importante privind modul in care copiii sunt tratati si producerea schimbarilor imediate si de durata in viata acestora. In cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicati in programele si campaniile Organizatiei Salvati Copiii.

Despre GSK

GlaxoSmithKline - una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al carei portofoliu are la baza o substantiala activitate de cercetare si dezvoltare.

GlaxoSmithKline se dedica imbunatatirii calitatii vietii oamenilor, ajutandu-i sa realizeze mai multe, sa se simta mai bine si sa traiasca mai mult.

Pentru mai multe informatii, accesati https://ro.gsk.com/ro/si https://www.gsk.com/en-gb/.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Salvati Copiii Romania, #donatii spitalul Judetean Focsani , #vesti bune