Spitalele se redeschid si pentru alte probleme medicale in functie de rata de incidenta si de gradul de ocupare

Joi, 27 Mai 2021, ora 19:52
1497 citiri
Spitalele se redeschid si pentru alte probleme medicale in functie de rata de incidenta si de gradul de ocupare
Spitalele se redeschid si pentru alte boli FOTO Pixabay

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a anuntat, joi, dupa sedinta de Guvern, ca a fost elaborat un nou plan de masuri pentru asigurarea asistentei medicale pe durata pandemiei in spitale, acest plan avnd doua etape. Spitalele pot cere redeschiderea pentru alte patologii in functie de rata de incidenta din localitate si gradul de ocupare a paturilor.

"A fost elaborat un nou plan de masuri pentru asigurarea asistentei medicale pe durata pandemiei. Redeschiderea sectiilor a fost structurata in 2 etape", a anuntat, joi, Ioana Mihaila, dupa sedinta de Guvern.

Aceasta a precizat ca prima etapa vizeaza spitalele din localitati cu rata de infectare sub 1 la mie si grad de ocupare a paturilor su 50%.

A doua etapa de redeschidere, care de obicei poate surveni la cel putin 30 de zile dupa prima etapa, se aplica in localitatile cu rata mai mica de 0,5 la mie si grad de ocupare a paturilor sub 50%.

"DSP-urile pot aproba, astfel, intr-o prima etapa, o reducere a numarului de paturi de 50% pentru spitalele specializate in tratarea pacientilor COVID - Infectioase si TBC, clasificate anterior ca spitale de nivel 1 - si pana la 30% pentru spitalele care nu sunt inalt specializate in tratamentul pacientilor COVID. In etapa a 2-a de scadere, procentul paturilor destinate ingrijirii pacientilor COVID scade la 30% in spitalele inalt specializate si pana la 15% pentru celelalte spitale", a declarat Ioana Mihaila.

Ministrul Sanatatii a explicat de ce s-au pastrat totusi locuri pentru pacientii cu coronavirus in toate unitatile spitalicesti: "Pastram acest numar de paturi destinate pacientilor cu coronavirus din 2 motive: pentru ca vrem ca fiecare spital sa poata sa ingrijeasca pacientii care s-au internat in spitalul respectiv pentru alta patologie, daca se pozitiveaza pe parcursul internarii, si vrem sa nu fie nevoiti sa-i transfere intr-un spital COVID.

Pastram acest numar de paturi, impreuna cu un plan de revenire la situatia anterioara, daca vom cunoaste din nou o accelerare a pandemiei si o crestere a numarului de pacienti infectati".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Citește-ți bolile în talpă! Iată cum
Citește-ți bolile în talpă! Iată cum
ele mai multe dureri și afecțiuni sunt resimțite la nivelul tălpilor, loc unde se găsesc centri nervoși corespunzători fiecărui organ și părți a corpului. De aceea, atunci când...
Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Caz neobișnuit, într-o țară europeană. Un pacient a fost infectat cu coronavirus 613 zile, până la moartea sa
Un caz neobișnuit a fost prezentat recent lumii științifice de cercetătorii din Ţările de Jos. Aceștia au raportat cazul unei infectări extrem de prelungite cu COVID-19 la un bărbat care a...
#spitale, #Covid 19, #boli, #incidenta la mia de locuitori , #coronavirus