Sorin Ovidiu Vîntu, izvor de înțelepciune online pentru tineri: ”Te duci la un doctor, îi lași acolo câțiva lei. Nu suntem o nație coruptă”

Duminica, 14 Noiembrie 2021, ora 02:30
13048 citiri
Sorin Ovidiu Vîntu, izvor de înțelepciune online pentru tineri: ”Te duci la un doctor, îi lași acolo câțiva lei. Nu suntem o nație coruptă”
Sorin Ovidiu Vîntu face emisiuni din sufragerie FOTO: Captură Facebook/ SOV

Sorin Ovidiu Vîntua, unul din foștii moguli media din România, tânjește după expunere publică și face orice să fie din nou în centrul atenției.

După eliberarea din pușcărie, în aprilie 2020, Sorin Ovidiu Vîntu este foarte activ pe rețelele de socializare, fiind un critic acerb al măsurilor luate de guvern și de președinte, în special.

Mai nou, are emisiune proprie pe Facebook și se adresează urmăritorilor lui cu ”Salut, generație!”

Își expune părerile proprii despre deciziile luate de autorități, de la cele anti-pandemie până la cele privitoare la educație.

Vîntu: ”Mă șterg la c** cu testele lor PISA”

Din sufrageria proprie, Sorin Ovidiu Vîntu spune că guvernul este praf și că elevii români nu sunt mai slab pregătiți pentru că au picat testele PISA.

Într-un video postat pe 3 noiembrie 2021, Vîntu vrea să explice de ce ”nu suntem idioții Europei” și vorbește despre nemți, testele PISA, limbaj non-liniar, profesorii români și nația română, ”care e deșteaptă”.

”Salut, generație! Acum câteva zile mi-a atras atenția o știre difuzată pe toate canalele media românești. Și anume, niște ziariști nemți ne-au făcut ”idioții Europei”. Generație, hai să povestesc ceva despre nemți. Nemții au fost și sunt considerați idioții Europei. Erau denumiți ”mâncători de varză”, ”vărzari”. Indivizii aceștia au niște vârfuri: la nivel de literatură, în muzică. La nivel de mase, în schimb, dacă arăți unui neamț degetul, începe să râdă în hohote. Atât de proști sunt.

Să ne facă ei pe noi idioți e ca și cum l-aș face eu pe Pleșu idiot, păstrând proporțiile, evident.

Dar aceasta nu este singura etichetă care ni s-a pus. La început am fost ”corupții Europei”. Și asta în condițiile în care corupția în occident este uriașă. Doar că au instrumente mai sofisticate și polticieni mai puțini lacomi decât ai noștri. Dar de corupți, sunt mai corupți decât noi.

Uitați-vă ”cazul Ursula”: șpagă uriașă de la Pfizer- în anchetă. Ok, nu se va întâmpla nimic, cei care o anchetează sunt la fel de corpuți ca ea.

A doua etichetă: ”că elevii sunt analfabeți funcționali, că li s-au aplicat niște teste PISA. Generație, mă șterg la c** cu testele lor PISA. Nu fac doi bani. Chiar dacă se folosesc la nivel european”.

”Voi sunteți o nouă specie”

El a spus că elevii folosesc limbajul non-liniar. Și că acesta este limbajul în care cresc copiii în acest moment. Și că ei își iau singuri informații și le pun cap la cap.

”Tu ești altfel, ești o nouă specie. De aceea nu dau doi bani pe testele astea PISA. Evident că și în generația ta sunt o grămadă de tâmpiți. Cu unii mă confrunt eu pe Facebook, săptămânal, de câte ori public. Dar puțiiini.

Marii miliardari ai României, de azi și cei de mâine nu mai sunt producătorii de bunuri, creatorii de servicii. Nu. Sunt cei care operază în sfera Internetului. Și tu generație ai creierul format așa. Profesorii voștri nu sunt pregătiți pentru acest tip de limbaj. De asta luați note proaste la școală.

Profesorii voștri sunt mai needucați decât voi. Trebuiesc schimbați toți sau trimiși să învețe noul tip de limbaj”, a spus Vîntu.

Referitor la eticheta de ”idioți”, SOV a mai spus: Generație, la nivel de mase, nația română este o nație deșteaptă. Am o părere extrem de proastă despre o grămadă de apucături ale nației mele însă, în niciun caz nu o să-i contest inteligența colectivă”. El a mai spus că ni se pun aceste etichete pentru a ni se distruge autorespectul și pentru a ne fi rușine că suntem români.

Spaga e ”un mod de a-ți manifesta politețea și recunoștința”

SOV a mai vorbit și despre corupție. El practic îi încurajează pe tineri să lase șpagă oriunde se duc: la medic, la magazin.

”Bă, generație mergi pe mâna ta. Nu pune botul la manipulările astea. Nu suntem nici analfabeți funcționali, nici idioți, iar gradul nostru de corupție e ăla mărunt pe care îl știm din tată în fiu. Micul peșcheț, micul bacșiș, te duci la un doctor, îi lași acolo câțiva lei. Nu că îți cere el. Te simți obligat să îi lași, că are grijă de tine. Când cumperi ceva, lași acolo restul, 5 bani, 10 bani, un leu. E un mod de a-ți manifesta politețea și recunoștința. Nu suntem o nație coruptă.

Că politicienii noștri sunt niște nenorociți, e altă mâncare de pește. Toată clasa politică trebuie schimbată din temelii. Trebuie schimbat sistemul politic pentru că același sistem generează același tip de politicieni: lacomi și rudimentari”, a mai spus Vîntu.

Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 11 ani de închisoare, în mai multe dosare, din care a executat mai multe fracții în diferite perioade. Cele mai mediatizate condamnări sunt sentința de 8 ani de închisoare din dosarul căderii Fondului Național de Investiții sau cea de 10 ani din cazul Petromservice.

Ce se ascunde în spatele arestării adjunctului ministrului rus al Apărării: Lupta pentru resurse și influență în elita Rusiei
Ce se ascunde în spatele arestării adjunctului ministrului rus al Apărării: Lupta pentru resurse și influență în elita Rusiei
Arestarea ministrului adjunct al apărării, Timur Ivanov, reflectă lupta pentru resurse și influență în cadrul elitei ruse, pe măsură ce începe noul mandat prezidențial al lui Putin,...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Sorin Ovidiu Vintu, #mentor tineri, #coruptie, #teste PISA, #spaga la medic , #coruptie