Solicitare de 123 milioane de dolari pentru scutul antiracheta din Romania si Polonia

Joi, 12 Iunie 2014, ora 21:23 1188 citiri

Agentia pentru Aparare Antiracheta a cerut 123 de milioane de dolari pentru continuarea lucrarilor la sistemul de aparare antiracheta din Romania si Polonia.

Viceamiralul James D. Syring a facut solicitarea in fata subcomisiei pentru aparare din Senatul SUA, informeaza Mediafax.

"Planurile noastre pentru anul fiscal 2015 includ continuarea investitiilor in tehnologii si capabilitati avansate pentru a putea face fata unor amenintari complexe in crestere", a declarat Syring, presedintele Agentiei SUA pentru Aparare Antiracheta.

Syring a precizat ca Agentia considera ca bugetul solicitat pentru anul fiscal 2015, in valoare de 7,459 miliarde de dolari, va permite continuarea dezvoltarii capabilitatilor de aparare impotriva amenintarilor cu rachete balistice pentru SUA, dar si pentru aliatii si partenerii internationali.

Potrivit acestuia, Teheranul ar putea dezvolta si testa pana in 2015 o racheta balistica intercontinentala (ICBM) capabila sa loveasca teritoriul SUA.

James D. Syring a subliniat ca SUA vor continua sa sprijine Abordarea Adaptiva in Etape privind Apararea Antiracheta din Europa (EPAA), ce are ca obiectiv apararea aliatilor europeni din NATO de o posibila amenintare cu rachete din partea Iranului. In cadrul acestui program, Agentia pentru Aparare Antiracheta solicita 123 de milioane de dolari pentru continuarea lucrarilor la sistemele de aparare antiracheta din Romania si Polonia.

Pentru 2014, Statele Unite au alocat 80 de milioane de dolari pentru constructiile militare de la baza Deveselu, potrivit bugetului Pentagonului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News