Șoferii inconștienți, indiferenți la amenzile poliției. ”Data viitoare o să o iau tot pe banda de urgență” VIDEO

Vineri, 30 Iulie 2021, ora 09:13
5588 citiri
Șoferii inconștienți, indiferenți la amenzile poliției. ”Data viitoare o să o iau tot pe banda de urgență” VIDEO
Sofer circulând pe contrasens pe autostradă FOTO Facebook/ Pro Infrastructura

Politiștii arată încă o dată spre legislația blândă ce nu permite tragerea la răspundere corespunzătoare pentru șoferii care circulă fie pe banda de urgență sau, mai nou, chiar pe contrasens pe autostrazile din țară. Chiar dacă sunt amendați, aceste amenzi rămân doar în teorie pentru că statul este incapabil să-i facă să plătească

Sindicatul poliștilor Europol a publicat o înregistrare cu un șofer care susținne că va circula în continuare pe banda de urgență în condițiile în care, chiar dacă este amendat, statul nu are cum să îl oblige la plata lor.

„”Data viitoare o să o iau tot pe banda de urgență”

Acesta este efectul legilor prost făcute în România, când legea se încalcă cu bună știință, iar Poliția Română nu poate aplica decât o simplă sancțiune contravențională. Culmea, degeaba sunt aplicate aceste amenzi, dacă nu sunt plătite de către contravenienți.

Este și cazul contravenientului din imagine care susține că a acumulat amenzi în valoare de aproximativ 80.000 lei și pe care nu le va plăti, că oricum nu are nimic pe numele său, iar data viitoare va merge tot pe banda de urgență, că dacă se grăbește, face ce vrea el”, se arată în postarea Europol.

Cum ar trebui tratați "bizonii" care intră intenționat pe contrasens pe autostradă

Arsenalul "bizonilor" din traficul de pe șoselele României s-a îmbogățit în ultima perioadă cu un obicei extrem de periculos: circulatul pe contrasens pe autostradă.

Mai multe mașini au fost filmate în ultimele zile pe contrasens pe diverse autostrăzi din România.

Administratorii Asociației ProInfrastructura au o serie de recomandări pentru înăsprirea sancțiunilor care să-i vizeze pe șoferii care încalcă grav legislația rutieră.

"Săptămâna trecută mai mulți șoferi au intrat pe contrasens intenționat pe Autostrada A2. Credem cu tărie că acest gest este unul criminal și trebuie pedepsit ca atare de codul penal, nicidecum cu suspendarea permisului câteva luni și o amendă modică.

Considerăm că a intra pe contrasens cu bună știință pe un drum de viteză cu separație de sens este o faptă care trebuie asimilată celor de tentativă de omor pentru că pune grav în pericol viața participanților la trafic.

Din păcate nu doar această faptă este prea blând sancționată de codul rutier și de legea penală, legislație care și așa nu întotdeauna este pusă în aplicare!

Solicităm autorităților responsabile înăsprirea semnificativă a amenzilor și/sau a sancționării penale și pentru alte fapte care pun siguranța oamenilor pe drum în mare pericol: depășirea vitezei maxime cu mai mult de 50 km/h, trecerea pe roșu, șofatul în stare de ebrietate, depășirea pe linie continuă, neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni, ca să enumerăm doar câteva.

Suntem realiști însă: acest demers este foarte greu de pus în practică deoarece nu există voință politică și nici măcar o largă colaborare, înțelegere și presiune din partea șoferilor și a societății în ansamblul ei în acest sens", se arată în postarea pe Facebook a celor de la Pro Infrastructura.

Șofer obraznic filmat intrând nonșalant pe contrasens pe A3

Recent, un șofer inconștient a intrat pe contrasens, pe Autostrada Transilvania, la Nădăseu, lângă Cluj. Individul a fost filmat de camera de bord a unui alt autoturism, iar imaginile au ajuns virale pe internet.

Zilele trecute, zeci de șoferi au fost filmați în timp ce circulau pe contrasens pe Autostrada Soarelui.

Poliţiştii fac cercetări după apariţia în mediul online a unor imagini în care mai mulţi şoferi întorc pe Autostrada A2 şi circulă pe contrasens, majoritatea pe banda de urgenţă, dar câţiva o fac şi pe banda întâi.

Un astfel de şofer a intrat pe contrasens la Nădăşelu, pe Autostrada Transilvaniei, fără să se gândească la consecințe. Cel care a filmat spune că incidentul s-a întâmplat luni, 26 iulie.

Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Salvare miraculoasă pe autostradă: Un american a fost scos din mașina sa cuprinsă de flăcări VIDEO
Un bărbat de 70 de ani din SUA a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat pe o autostradă din Minnesota. Imediat după impact, bărbatul s-a trezit că nu mai poate ieși din mașina...
Bilanț descurajator. Câți kilometri de autostradă și câte drumuri de pământ are România, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică
Bilanț descurajator. Câți kilometri de autostradă și câte drumuri de pământ are România, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică
Lungimea reţelei de drumuri publice totaliza, la 31 decembrie 2023, 86.388 km, din care 17.677 km (20,4%) drumuri naţionale, 35.046 km (40,6%) drumuri judeţene şi 33.665 km (39%), drumuri...
#politia rutiera, #autostrada, #Amenzi , #autostrada