Un șofer turc i-a oferit mită unui polițist de frontieră ca să ignore aproape 800 de parfumuri contrafăcute. A fost prins în flagrant

Luni, 06 Septembrie 2021, ora 14:22
2125 citiri
Un șofer turc i-a oferit mită unui polițist de frontieră ca să ignore aproape 800 de parfumuri contrafăcute. A fost prins în flagrant
Pachetele cu parfumuri contrafăcute pe care încerca să le introducă în țară șoferul turc FOTO Poliția de Frontieră

Polițiștii anticorupție ai DGA, în colaborare cu poliţişti de frontieră din cadrul Poliției de Frontieră Calafat, au prins în flagrant sâmbătă, 4 septembrie, o persoană de naționalitate turcă, în vârstă de 47 ani, în timp ce oferea suma de 700 de euro unui ofițer de la Poliţia de Frontieră. Bărbatul dorea ca acesta să îi permită tranzitarea punctului de frontieră cu cele aproape 800 de parfumuri susceptibile a fi contrafăcute.

"În Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat, pentru a intra în țară, un cetăţean turc, care conducea un autocar în care se aflau mai mulţi pasageri. Alături de el, în calitate de şoferi de rezervă, mai călătoreau doi conaţionali, în vârstă de 33, respectiv 47 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat la compartimentul bagaje, poliţiştii de frontieră au descoperit, într-un loc special amenajat, mai multe colete care conţineau 791 de parfumuri ce purtau însemnele unor marci protejate, fiind susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală a titularului de marcă", se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

"În acest context, unul dintre şoferii de rezervă a oferit ofițerului de poliție de frontieră care a efectuat cercetarile suma de 700 euro, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, în sensul constatării infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, respectiv pentru a nu se dispune măsura confiscării mărfii.

Ofițerul de poliție de frontieră a refuzat propunerea cetățeanului turc și a informat, de îndată, Serviciul Județean Anticorupție Dolj, procedându-se la sesizarea unității de parchet competente, care a dispus formarea unei echipe sub coordonarea unui procuror de caz și care s-a deplasat la P.T.F. Calafat în vederea constatării infracțiunii flagrante.

Cetățeanul turc a fost prins în flagrant, în timp ce oferea suma de 700 de euro ofițerului de poliţie, iar în urma cercetărilor efectuate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus cercetarea persoanei respective sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită", se mai arată în comunicat.

Produsele de parfumerie, în valoare de aproximativ 197.750 de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către Biroul Vamal Calafat, iar în cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#parfumuri contrafacute, #politia frontiera, #mita politist, #contrabandist vama , #politie