Șobolan filmat într-o patiserie din București. Amenda uriașă primită de proprietarul unității VIDEO

Duminica, 28 Noiembrie 2021, ora 20:273421 citiri
Șobolan filmat într-o patiserie din București. Amenda uriașă primită de proprietarul unității VIDEO
Șobolanul se plimba nestingherit pe mesele pe care se preparau produsele de patiserie

O patiserie din București s-a ales cu sigiliu pe ușă și cu o amendă substanțială, după ce la Protecția Consumatorilor au ajuns imagini cu un șobolan care se plimba nestingherit prin unitatea de producție.

Inspectorii ANPC veniți în control la patiserie au găsit dezastru: mizerie, alimente care trebuiau depozitate la rece erau ținute la căldură și materii prime depozitate în spații improprii.

ANPC a transmis, duminică seara, printr-un comunicat de presă, că în urma unei apariţii în spaţiul public a unor imagini cu un şobolan în rafturile unei patiserii, comisarii instituţiie s-au autosesizat şi în seara de 28 noiembrie, echipe de control ale Comisariatului Bucureşti, coordonate de preşedintele ANPC, Mihai Culeafă, au făcut un control la S.C. Lux Pan Pancor S.R.L., cu punctul de lucru în Şoseaua Pantelimon, nr. 258, din Sectorul 2 al Capitalei, locul de unde proveneau imaginile.

Comisarii ANPC au descoperit un şobolan viu în incinta unităţii. De asemenea, ei mai mai găsit grătare cu rugină şi vopsea exfoliată, neigienizate; pereţi neigienizaţi, în zona de gătire, cu strat grosier de grăsimi şi arsuri, tavan cu exfolieri; nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor alimentare în agregatul frigorific, materiiile prime fiind depozitate la +15 grade Celsius; lipsa identificării datei limită de consum, la toate produsele existente în spaţiul de lucru; lipsa informării cu privire la prezenţa factorilor alergeni din produse.

În urma controlului, operatorul economic a fost amendat cu 20.000 de lei.

Totodată, ANPC a mai decis retragerea de la comercializare a produselor alimentare aflate în unitate în timpului controlului, aproximativ 300 de kilograme, oprirea temporară a prestării serviciilor patiseriei şi propunerea suspendării activităţii pe o durată de cel mult şase luni.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News