SMURD vrea sa-si cumpere un avion din donatiile populatiei

Sambata, 05 Martie 2011, ora 14:50
1933 citiri
SMURD vrea sa-si cumpere un avion din donatiile populatiei

Fondatorul SMURD, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat, a declarat sambata, la Targu Mures, ca din banii care vor fi colectati din redirectionarea de catre populatie a 2% din impozitul pe venit se va cumpara un avion propriu al serviciului.

"Este prima data cand vom face o campanie nationala, care sa duca la realizarea unui proiect distinct. Cu siguranta, fondurile din 2% izolate, singure, nu vor fi suficiente, asa ca vom apela si la alte forme de sponsorizare. Vom achizitiona un avion complet dotat, de terapie intensiva, care sa ne permita transportul in conditii optime al pacientilor.

Vom renunta sa mai inchiriem avionul pentru ca este foarte costisitor. Uneori, avionul pe care il inchiriem este ocupat", a declarat Raed Arafat.

Acesta a adaugat ca prin achizitionarea unui aparat propriu, SMURD ar putea reduce timpul de zbor pana la aproximativ 75%, pe distante lungi, fata de elicoptere, iar elicopterele ar ramane disponibile pentru interventiile grave pe distante mai scurte.

Avionul ar costa de la 1,5 milioane de euro, daca este second hand, sau 5 milioane de euro, daca este nou.

Fundatia pentru SMURD a lansat sambata, la Targu Mures, campania "2% pentru SMURD" sub genericul "Nu lasa distanta pana la spital sa devina incurabila". Raed Arafat a mai spus ca din sumele provenite din redirectionarea a 2% din impozitul pe venit au fost colectate sume imporante: 500.000 lei in 2009 si 1,2 milioane de lei in 2010.

Dupa Biserica, SMURD este a doua institutie din tara in preferintele contribuabililor care aleg sa redirectioneze suma de 2% din impozitul pe venit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UPDATE Trafic blocat pe autostrada A1 în urma unui accident grav. Un microbuz s-a izbit de un TIR FOTO
UPDATE Trafic blocat pe autostrada A1 în urma unui accident grav. Un microbuz s-a izbit de un TIR FOTO
Un accident rutier grav a avut loc joi, 18 aprilie, pe autostrada A1, în zona localităţii Veştem din judeţul Sibiu. Accidentul s-a produs la kilometrul 230, pe sensul de mers Sibiu-Boiţa....
Accident între un TIR și două autoturisme, la Mizil. Un elicopter SMURD, chemat de urgență să intervină
Accident între un TIR și două autoturisme, la Mizil. Un elicopter SMURD, chemat de urgență să intervină
Un accident rutier soldat cu trei victime s-a produs miercuri la prânz, 17 aprilie, pe DN 1B, la Mizil, traficul în zonă fiind complet blocat. La locul accidentului a fost chemat un elicopter...
#elicopter SMURD, #bani SMURD, #donatii SMURD , #SMURD