SMURD si-a marit flota de elicoptere

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 21:50
3411 citiri
SMURD si-a marit flota de elicoptere
Foto: ghidcabinet.ro

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) si-a marit de vineri cu inca doua elicoptere flota de aeronave cu care poate asigura interventia medicala de urgenta si transportul pacientilor aflati in stare critica.

"Un elicopter va opera de astazi in judetele din sudul Moldovei, estul Munteniei si din Dobrogea, avand Punct de Operare Aeromedicala in Galati. Acest elicopter de tip EC-135 are echipament medical de ultima generatie si este echipat cu sisteme de amerizare si de cautare-salvare pe timp de noapte", informeaza un comunicat al MAI.

Elicopterul de la Galati, la fel ca si cel de la Iasi, va putea interveni si in situatii de urgenta medicala pe teritoriul Republicii Moldova, in baza acordului transfrontalier incheiat de Romania cu tara vecina.

"Tot in cursul zilei de astazi, la Tulcea, a fost receptionat un alt elicopter de tip IAR-316, dotat cu aparatura medicala performanta. Aeronava va executa misiuni umanitare, in principal transport medical, in zona de responsabilitate a Unitatii Speciale de Aviatie Tulcea (judetele Constanta, Braila, Tulcea, Galati si marea teritoriala a Romaniei) ", precizeaza MAI.

Pilotii Inspectoratului General de Aviatie al Ministerului Afacerilor Interne au efectuat in ultima saptamana misiuni de transport catre unitati medicale specializate a 97 persoane aflate in stare critica, cu aprobarea ministrului afacerilor interne, Gabriel Oprea.

"Pentru acoperirea aeromedicala a intregului teritoriu al Romaniei, in aceasta vara, urmeaza sa se inaugureze un nou Punct de Operare Aeromedicala pe raza judetului Salaj. Prin operationalizarea punctelor aeromedicale din jud. Galati si Salaj, numarul elicopterelor SMURD va ajunge la opt, celelalte sase fiind amplasate in Mures, Bucuresti, Arad, Iasi, Constanta si Craiova", se mai arata in comunicat.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#MAI doua elicoptere interventie, #MAI elicoptere noi interventie, #MAI elicoptere SMURD interventie , #SMURD