Situatia e critica la Spitalul Judetean Suceava, dar Primaria cumpara beculete de 26.000 de euro pentru Paste

Marti, 24 Martie 2020, ora 16:2958672 citiri
Situatia e critica la Spitalul Judetean Suceava, dar Primaria cumpara beculete de 26.000 de euro pentru Paste
Foto: Faceboook/ Ion Lungu

La doua zile dupa ce presedintele Klaus Iohannis a declarat starea de urgenta, adica pe 18 martie, Primaria Suceava a semnat un contract de 130.498 de lei (26.935,68 de euro) pentru achizitionarea unor ornamente luminoase pentru Sarbatorile Pascale.

Modalitatea de incredintare a contractului a fost cea de cumparare directa. Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), anuntul a fost postat pe 18 martie 2020 la ora 13:35, societatea Neon Lighting Cluj a raspuns la 14:26, iar procedurile au fost finalizate la la ora 15:01. Detaliile, pe SEAP.

Societatea Neon Lighting Cluj a castigat acest contract. Liberalul Ion Lungu este primarul municipiului Suceava din anul 2004.

Peste 250 de angajati ai Primariei Suceava si primarul Ion Lungu sunt in izolare, dupa ce o functionara a fost depistata cu coronavirus, potrivit unui articol publicat marti de Monitorul de Suceava.

Edilul sucevean se afla printre cei care au avut contact direct cu angajata depistata cu coronavirus, astfel ca se afla in izolare, dar nu acasa, ci la serviciu, in biroul din Primarie, de unde isi desfasoara in continuare activitatea. El a si facut un live pe Facebook din biroul sau (foto).

In tot acest timp, situatia este dramatica in cazul principalei unitati medicale din oras. Autoritatile au decis ca Spitalul Judetean din Suceava sa fie inchis, dezinfectat si transformat in spital pentru COVID-19, dupa ce zeci de medici si asistente de la acest spital au fost confirmati cu coronavirus.