Drumul de la mafiotizarea Securitatii pana la mafiotizarea Statului astazi. In fundal ruleaza PCR. Pile Cunostinte Relatii

Sambata, 21 Noiembrie 2020, ora 00:00
Autor: Daniela Ratiu
Drumul de la mafiotizarea Securitatii pana la mafiotizarea Statului astazi. In fundal ruleaza PCR. Pile Cunostinte Relatii

Una dintre radiografiile pe care generalul Pacepa, fugarul, a facut-o Securitatii era ca aceasta de fapt era un sistem mafiot. Daca scormonesti prin dosarele CNSAS privitoare la sistemul de supraveghere al populatiei remarci birocratizarea nu doar a supravegherii, ci chiar a Securitatii. O vasta retea de informatori culegand si oferind Securitatii spre gestiune o uriasa cantitate de informatii de la cele mai incriminatoare/"compromitatoare" pana la cele mai banale, dar folositoare pentru santaj si intimidare.

Mafiotizarea despre care scria Pacepa, dar si birocratizarea Securitatii pe care o remarci din documente, intr-o lume gri asa cum era inainte de 1989, intr-o Romanie comunista in care, in anii 80, criza alimentara era dublata de frigul din casele romanilor, de luarea curentului electric, de inchiderea intre granitele tarii, de lipsa de acces la informatie, oferind doar 2 ore de program de televiziune cenzurat la sange, dar si cu o intreaga istorie a terorii si exterminarii a tot ce era impotriva sistemului incepand cu anii 50, dar si anii instalarii regimului comunist, toate acestea au consolidat sistemul mafiot al Securitatii.

O vasta retea de interese, de relatii, intr-o tara in care oamenii trebuiau sa supravietuiesca social, sa ramana in viata, sa traiasca in teroare, sa faca alegeri morale sau imorale. Sistemul mafiot al Securitatii a rezistat insa caderii Comunismului si asta pentru ca structura de tip mafiot era atat de puternica incat nu s-a clintit, a facut fata socului caderii regimului lui Ceausescu. Sistemul a dat jos uniforma Securitatii si s-a apucat de afaceri. In fundal, PCR - structura de Pile, Cunostinte si Relatii a ramas si ea ruland, evoluand in ritmul timpurilor care se schimbau. PCR (Pilele, Cunostintele si Relatii) s-a consolidat.

Un arc peste timp, astazi nivelul imposturii a atins cote niciodata atinse fiind de fapt un efect al acestei continuitati structurale: mafiotizarea Securitatii a contribuit prin preluare la mafiotizarea Statului, iar PCR a evoluat in ceea ce s-ar putea numi "Epoca de Aur" a imposturii in prezent. PCR - reteaua nationala, astazi, traieste prin toate ramificatiile retelelor de interese, toate compromisurile, toate retelele de influenta, tacerile si complicitatile asumate si neasumate, tacite.

Cand a inceput mafiotizarea Securitatii, cum a inceput, cum s-a dezvoltat?

Schizofrenia regimului comunist odata instalat consta in acesta ruptura intre discursul politic al egalitatii si fraternitatii, al dreptatii sociale, si aceasta masinarie a "oranduirii" care s-a construit si functionat, nu doar in Romania, ci in tot blocul comunist, si mai jos coborand in istorie sa ne amintim de Stalin si cum s-a format URSS, fratele nostru de la Rasarit, in fapt o infernala masinarie penala uzitand de toata paleta de infractiuni - crima, teroarea, furtul, raptul, nationalizarile, aruncarea in puscarii, confiscarile, executiile, executiile sociale, dosarele, politia secreta. Un stat construit pe fundamente penale.

O tara in care oricine putea intra sub vizorul Securitatii. Orice interactiune cu Securitatea avea/putea avea un pret. Privind in urma, practicile Securitatii au fost de ordin penal. In anii 80, se spunea ca era bine sa ai relatii pentru a rezolva orice problema - fie un act, fie sa ai acces la un pachet de unt "pe sub mana" - aveai nevoie sa ai pe cineva in PCR: mai precis, in sistemul de Pile, Cunostinte si Relatii. Acest sistem "social-politic" era un efect al mafiotizarii Securitatii care reusise sa "comercializeze" orice: de la pachetul de unt, pana la casele pe care le luau cu japca de la cetatenii evrei sau germani care paraseau Romania incheind cu Statul Roman/Securitatea contracte de vanzare - cumparare fictive. Un evreu sau un etnic german avea un pret, in ciuda conventiilor internationale pe care Republica Socialista Romania le incheiase.

Mafiotizarea Securitatii este de fapt structura de rezistenta a ceea ce Romania comunista a devenit, nu doar un stat parte a Blocului comunist, despartit de lumea libera de Cortina de Fier, ci un stat comunist-mafiot al retelelor. Daca ar fi sa ne raportam la adevarul istoric, la primul act mafiot al Securitatii prin care politia politica se proiecta nu doar ca un sistem al unui regim politic, ci unul de tip mafia, acesta ar putea fi, potrivit Germinei Nagat, membru al CNSAS, prima "vanzare" a unui om, si anume in luna mai 1959, asa cum arata Nagat intr-o conferinta sustinuta in urma cu cativa ani. Conferinta pe care a sustinut-o la aceea vreme avea pornirea de la declasificarea dosarului ICE Dunarea.

Dupa cum reiese dintr-un raport al Directiei I, specializata in contraspionaj, pe care Nagat il citeaza, si anume "in septembrie 1959, numitul BERY BERNARD, cetatean roman, trimite MAI un memoriu in care cere eliberarea din inchisoare a tatalui sau, condamnat in 1954 la munca silnica, pentru trafic de valuta. In memoriu, domnul BERNARD se ofera sa plateasca statului Roman 10.000 dolari despagubiri si precizeaza ca banii provin de la rudele din strainatate, care doresc nu doar scoaterea persoanei din inchisoare, ci si acordarea vizei, pentru a emigra in Israel. (...) Propunerea lui BERY BERNARD a fost acceptata, s-a indicat banca de stat a RPR pentru depunerea sumei, urmand ca "destinatarul" sa ridice contravaloarea in lei. "Cand BERY BERNARD va primi de la BRPR avizul de sosire a banilor, noi sa punem in libertate pe tatal sau, dupa aceasta va ridica cei 120.000 de lei de la banca si ni-i va preda. Desi organele MAI primesc de la BERY BERNARD lei romanesti, PRPR va intra in posesia celor 10.000 dolari." Semnat - mr. ILIE MIHAI si mr. COJOCARU I. - SIE 2871, vol. 4, f. 239.

(...) Aceasta pare sa fi fost prima viza eliberata contra cost, cu aprobare la nivelul cel mai inalt si care - amanunt esential - nu a vizat doar eliberarea pasaportului, ci si eliberarea din inchisoare. Dupa ce tranzactioneaza cu succes alte importuri de porci, gaini si bovine, la 28.04.1960, Securitatea noteaza despre domnul JAKOBER ca, in urma discutiilor purtate la Londra "s-au stabilit urmatoarele: /.../. La sosirea primului transport de vite sau oi in tara, sa i se acorde viza de iesire lui MŰNTZER, deoarece JAKOBER nu primeste nici un ban pana la plecarea lui MŰNTZER. Rezidenta propune sa se accepte primele 2 propuneri ale lui JAKOBER. /.../ La sosirea vitelor sa se dea drumul lui MŰNTZER. Se va da drumul rudelor lui BERY MARCU dupa sosirea oilor Corriedale. Sa fie eliberat si sa i se dea drumul din tara lui BERY MARCU dupa primirea taurilor Zebu." Semnat Alexandru Draghici, la 29.04.1960 (SIE 2871, vol. 4, f. 259).".

Un sistem mafiot cu o istorie serioasa in spate care se intinde pe durata a decenii. Tranzactionarea "oamenilor", evrei si etnici germani, de catre Securitate a fost o industrie in sine. Dupa tranzactionarea de evrei, Securitatea a trecut la etnicii germani. Potrivit Germinei Nagat, in octombrie 1961 apar si primele liste cu cetateni de etnie germana. "Iata continutul unei Telegrame trimisa de JAKOBER de la Hotelul Imperial, din Viena: "Am semnat acordul cu Munich privind 500 de persoane, asa cum am promis la Bucuresti. Trebuie sa am toate numerele de pasaport si majoritatea acestora plecate pana cel tarziu 15 octombrie, altfel nu pot efectua plata, asa cum ne-am inteles. Plec la Londra. Telegrafiati." SIE 2871- vol. 4, f. 349. Printre acesti 500 de etnici germani, sunt numeroase persoane condamnate pentru tradare, omisiune de denunt, spionaj sau fosti membri ai GEG, care parasesc Romania la 31.10.1961.".

Tranzactiile la nivel inalt, ofiteri ai serviciilor secrete implicati, vanzarea de oameni intre 1962 - si 1989. La inceput se tranzactionau persoane aflate in detentie, ori in domiciliu fortat, sau in colonii de munca, sumele se depuneau in conturi speciale, indicate de guvernul comunist, sumele erau cash si, potrivit Germinei Nagat, "in valizele cumparatorilor (intotdeauna persoane private). (...) O alta metoda folosita cu succes a fost acordarea de credite preferentiale, din care partenerii occidentali - in cazul nostru, germani - se angajau sa preia o parte consistenta, mai ales din dobanzi. Plata cash a variat de la tranzactie la tranzactie, in functie de mai multi factori (pretentiile partii romane, nivelul de instructie al celor de pe lista, numarul de vize acordate sau restante etc.), dar sumele depasesc in mod frecvent 1 milion de marci la o depunere".

Mai mult, potrivit unui document destinat lui Emil Bobu (ministru de Interne), se consemneaza ca pentru emigrarile din perioada decembrie 1974 - 1975 "Romania urma sa preia de la "EDWARD" (numele conspirativ dat de Securitate domnului Husch) suma de 3,5 milioane DM. Din alt document aflam ca "Pentru perioada iulie 1973-decembrie 1975, s-au predat 29 mil. marci, dintre care 17,4 mil. depusi la BRCE si 11,6 mil. depusi in contul special TN73. Trebuiau sa emigreze 20.000, au emigrat 14.908. Nemtii refuza sa mai achite diferenta de dobanda preferentiala daca nu se iau masuri pentru a emigra numarul stabilit" (SIE 2871 - vol. 5 A, 185)."

Securitatea era un sistem mafiot care tranzactiona nu doar oameni, avea o lista impresionanta de cumparaturi, aflam prin intermediul Germinei Nagat ca "Pe "lista de cumparaturi" a dictatorilor romani - Gheorghiu Dej si Ceausescu - n-au fost insa doar animale de rasa si credite preferentiale. La schimb cu pasapoartele pentru sasi s-au cerut si autoturisme (mai ales germane), masini de pompieri, autosanitare, cabinete dentare, analizoare de sange, diverse alte instalatii, dar si marfuri cate se poate de frivole, a caror destinatie nu putea fi decat satisfacerea mofturilor de toapa parvenita, ale elitei politice de la Bucuresti: fantani arteziene electrice, genti Samsonite cu accesorii pentru pescuit, brichete de masa din cristal, scrumiere cu buton, truse de manichiura si pedicura etc. Totusi, dincolo de flecustete, cei mai importanti au fost si au ramas banii, valuta forte, cat mai multa si cat mai repede. La schimb, tabelele continand numele sasilor sau evreilor lasati sa paraseasca tara se livrau in plic inchis, fiecarui negociator in parte. Cazurile speciale s-au discutat si s-au evaluat separat".

Citeste si https://ziare.com/stiri/eveniment/convorbire-intre-bogdan-aurescu-si-consilierul-pentru-securitate-nationala-al-presedintelui-sua-1645268

Santaj, extorcare, intimidare, teroare, terorizarea si intimidarea familiilor pentru cei care doreau sa plece din tara. Securitatea folosea metodele mafia. Casele celor care plecau erau luate cu japca, prin intimidare, dar si legislatia comunista care permitea si prevedea asta, titularii cererilor de emigrare nu puteau parasi tara decat daca isi lasau in mainile Securitatii bunurile - case, apartamente, masini, orice fel de valori. Erau extorcati de Statul comunist mafiot. Reteaua de informatori era pusa la treaba si, potrivit Germinei Nagat, "Informatorii dirijati pe langa amatorii de pasapoarte au fost instruiti in mod special sa observe daca persoana vinde lucruri din casa sau vinde casa; ideea era ca la plecare sa aiba un bagaj cat mai sumar. Nu de putine ori, proprietarii au fost pacaliti sa-si cedeze casele ofiterilor sub acoperire, prin false acte de vanzare / cumparare, in schimbul unei vize care fusese deja platita si ras-platita din exterior".

Securitatea, sistem mafiot, era structura statului roman, bratul de fier al Partidului Comunist Roman, al dictatorului Nicolae Ceausescu, structura de beton armat, in Romania gri si sufocata de controlul politic, oamenii incercau sa traiasca, iar accesul la sistemul PCR le dadea iluzia si amagirea unei vietii traite. Sistemul de Pile, Cunostinte si Relatii rula in fundalul a orice se intampla in Republica Socialista Romania. Acesti doi piloni - Securitatea si PCR s-au consolidat in timp. Metodele folosite de ambele "sisteme" au distrus fibra morala conditionand social un intreg popor gata oricand pentru "aranjamente", "pile", "relatii", "cunostinte", retele, totul e permis pentru rezolvarea unui interes, cineva poate interveni undeva, sa inchidem ochii, nu ne priveste pe noi, nici mica, nici marea coruptie, banii, banii, banii.

Aceasta vermuiala infernala intr-o Romanie comunista, care supraveghea totul, a supravietuit caderii Comunismului. Schizofrenia astazi este tocmai aceasta ruptura intre sisteme si lumi, intre conditionari sociale adanc inscrise in subsolurile memoriei colective si poate tocmai de aceea despartirea de trecut pare greu de realizat. Dovada sta faptul ca fosta Securitate cu sistemul ei super-mafiotizat a preluat Romania dupa 1989, iar PCR - sistemul de Pile Cunostinte si Relatii functioneaza ca un vehicul al sistemului mafiot, sau ca un sistem de vase comunicante, sau ca o simbioza. Aceasta simbioza este cea care cangreneaza fiinta acestui popor. Din cand in cand sunt semnele unei dorinte de ruptura de trecut, euforice, intense, dar neindeajuns de puternice pentru o ruptura reala de trecut.

Citeste si https://ziare.com/international/stiri-externe/uniunea-europeana-si-politica-respectarii-statului-de-drept-va-duce-si-la-masuri-impotriva-celor-care-nu-respecta-fundamentele-1644989

https://ziare.com/stiri/comunism/comunitatea-este-intotdeauna-religioasa-chiar-si-atunci-cand-membrii-ei-sunt-atei-1644821

 Articol citit de 21718 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  eu14luna
  03.04.2021, 11:18
  Mafia !!?
  Există vreun loc in lume unde să nu găsim ,să nu existe mafie ??!
  Oare lumea nu e condusă de "mafioți"?!
  Unii mai ascunși ,alții la vedere !
  Cum apare un justițiar ,cum i se ia "gatul", mai la vedere ,mai camuflat in accidente !🤯 😎
  parerea
  23.11.2020, 15:25
  DOAMNEI RATIU,
  BRAVOOO! Continuati, va rog!
  dr.Agnea
  21.11.2020, 18:59
  Bun articol!
  Totusi...sistemul pile, relații,cunostinte(=coruptie) a functionat in Romania dintotdeauna,adicatelea si inainte de epoca comunista.
  Cercetati istoria.
  Concluzia este ca fibra morala a natiunii nu numai ca este afectata....asa este ea de cand ne stim ca popor. Pe scurt,suntem un popor de harat
  MosGerila
  21.11.2020, 18:51
  Imi aduc aminte cam care erau preturile pentru un pasaport catre
  Libertate, in anii '70-'80.
  $10'000 / roman obisnuit.
  $ 50'000 / roman cu studii universitare.
  $ 75'000 / evreu sau etnic german, indiferent de studii.

  Bancul care circula era: Mai bine cultivati evrei, raporteaza mai mult decat productia de porumb... Acum rad, atunci, plangeam...

  Un detaliu poate inca nestiut: Regele Mihai a reusit sa scoata cateva familii din Romania cu mai putin de $25'000. In schimbul permisiuniii de plecare a acestor familii, pentru a integra pe cei deja "fugiti", Regele Mihai a facilitat obtinerea din Canada, pentru reactoarele din Cernavoda, de asistenta tehnica si material nuclear.
  Pauperovici
  21.11.2020, 18:40
  multi din siguranta regala
  s-au dat cu ocupantul pentru bani si privilegii in noua ordine impusa cu tancul.
  astfel aparu seku
  stapana pcr, pistol carabina revolver
  blestemat in veac fie neamul rus
  MosGerila
  21.11.2020, 12:23
  Interesant de vazut "Kapitalism, reteta noastra secreta"
  Un film vechi de vreo 8 ani, dar care confirma mafiotizarea securistilor si a nomenclaturii comuniste New Generation. As adauga ca multi dintre noi am participat activ la votarea acestor mafioti si la mentinerea lor la putere. Aproape o tara intreaga sufera de sindromul de la Stockholm, in care victima este hipnotizata de catre calaul sau.

  https://vimeo.com/47670393

  De aici in scurt timp, avem ocazia sa schimbam soarta si sa ne alegem o alta cale de civilizatie si bunastare. Furtul, plagiatul, bisnitza de zi cu zi trebuie sa inceteze. Daca tot aveti puscarii, faceti si legile care sa le umple cu acesti mafioti binecunoscuti. Numele lor sunt publice si se regasesc pe listele de viitori parlamentari.

  Cititi articolul despre socialistul Tudorache, simplu ex-primar al sectorului 1.
  Si imaginati-va ce a putut acumula Firea, primar general al capitalei. Ei bine, numele lui Firea este cap de lista PSD si apare chiar si pe paginile sitului Ziare, cu insistenta.

  Tineti minte 5 si 6 decembrie !
  Votati ca noi, Diaspora#REZIST si Emigratia voastra !
  dr.Agnea
  21.11.2020, 20:15
  gerila
  De ce te bagi in fața,troll canin?
  Se vede clar ca vrei sa deviezi discutia de la adevăratul subiect.
  Comentariu inadecvat
  SidneyCratier
  21.11.2020, 02:44
  Of, of, oooffff....ȚUȚȚULLEA!!!....Țuțțullea!
  Țuțțu Lickă, Țuțțu Lea!
  Greu mai eee...cu duum-neea-taaa, măăi draa-găăăăăă....
  Dabbă...un mare lagăr de concentrare ierrea.
  In schimb...in zză brave new world...citește pe ResssPubbica, sunt unii care-și pedofilizează copiii...bucket of cum, ciccă...și tre să vină FBIul să-i găsească.
  Vanzare de carne vie, droguri, hoție și corupție pană in măduva oassellor...toate "griieeauua moștenire".
  Da-da.
  La 31 de ani distanță.
  Un ticălos de-ăsta, pe vremea aia, ar fi fost despicat cu baionetele. Și toată lumea ar fi aplaudat.
  Azi ii dăm...ooo țarrr de parnaiie.
  Și facem lozzinssky greucenesc, pe media, cu imaginile astea de miniori "felați" de proprii părinți din fragedă pruncie.
  Habar nu ai despre ce vorbeșitti, Țuțțulicko.
  0,000001% atunci erau loviți in felul ăssta.
  ZECI la sută astăzi trăiesc in "Noul Paraiiso".
  Așa că mai lass-o....mică profitoare.
  gheu
  21.11.2020, 02:00
  Ca locotenent in Trupele Speciale de asalt
  Si dupa In Fortele Patriotice Va intreb: De ce ne-am batut in 89. Spune-mi oricare. Am aparat tara si am iniciat distrugerea comunismului. Au murit multi prieteni ai mei. Nimic mai mult
  angel9913
  21.11.2020, 18:19
  V-atzi batut da pr.osti ! Si nici macar nu stitzi cu cine.. :)
  Unii au murit, tot de pr.osti, iar tu ai scapat. Asta nu te face (mult) mai dashtept, dovada aberatziile tale despre Trupe de Asalt si Forzte Patriotice de care n-a auzit nimeni prin Romanica. Deh, oaia, tot oaie... :)
  Pieues
  21.11.2020, 13:18
  Traiasca statul mafiot
  Dupa revolutie si-a schimbat doar haina.
  😂😂😂
  liviu_69
  21.11.2020, 01:20
  Oare de ce romanii nu au constientizat ca
  sistemul de pile si relatii face rau celor din jurul lor? Lipsa de empatie? Individualism? Sau lipsa de intelegere?
  Avramescu
  21.11.2020, 00:38
  Mafia si teroarea Securitatii
  Dna Daniela Ratiu, ati scris un articol foarte bun. Arata mizeria si talharia sistemului socialist construit de rusi in anii 40 la noi si perfectat de monstrii nostrii romani timp de 40 de ani dupa aceea. Dar strigatul majoritatii celor orospsiti a ajuns pana la Dumnezeu care a oprit talharia balaurului numit PCR si a veninului lui numit-Securitate in iarna lui '89. Ei, dar balaurul insa avea cateva capete. Dupa ce si-a dres ranile balaurului i-au mai crescut cateva capete care s-au specializat si din pacate balaurul si acolitii lui inca mai sug sangele romanilor si astazi...Ma intreb daca va veni vremea vreodata cand balaurul va fi complet distrus si ma indoiesc ca vom ajunge acele vremi...
  anaviva
  21.11.2020, 18:01
  @ Daniela Ratiu
  Stimata "duduie" , te cam contrazici singura . Prin datele oferite nu faci decat sa recunosti ca sasii si evreii din Romania , erau un pericol pentru occident iar occidentul incerca pe orice cai sustragerea lor din Romania . Se plateau bani grei pentru a li se acoperei costul scolarizarii . Acesti oameni erau o mana cereasca pentru occident . Erau educati , nu luau droguri , pregatiti profesional iar guvernul romaniei de atunci era santajat de catre vest ca de nu-i lasa afara pe acesti oameni nu vor da acces la piete de desfacere si tursim pentru Romania . Ce le-ati oferit acestor oameni dupa ce au emigrat la voi ?
  Unii au trait in kibutz , altii au spalat vase prin germannia , altii au lucrat in meseri pe santiere iar un numar redus au fost oameni specializati in ceva . Cu acesti oameni bine pregatiti de statul roman , v-ati facut treaba pentru ani buni
  topor
  21.11.2020, 08:36
  Zau?
  Ce nu spunea Pacepa, pentru ca nu avea cum, este ca serviciul nostru de informatii este doar o aripa a serviciilor secrete ungare si austriece, iar instaurarea presedintelui si premierului dovedeste cine conduce sistemul de securitate de la noi.
  Te mai miri de ce este asa sigur pndl-ul ca vor castiga alegerile? Vezi alegerile locale din Bucuresti! Sunt asa siguri pe ei incat nici nu mai fac eforturi sa mascheze marsaviile pe care le fac cu complicitatea conducerii psd, care, de fapt, este tot din sistemul lor, asa ca totul functioneaza pe principiul stalinist "nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile.