Sindicalistii clujeni: "Daca nu rezolvati problema, aducem la Cluj Atena"

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 23:50
1812 citiri
Sindicalistii clujeni: "Daca nu rezolvati problema, aducem la Cluj Atena"
Foto: Clujeanul

Circa 1.200 de sindicalisti de la Cartel Alfa, BNS, CNSLR Fratia si CSDR au participat, miercuri, la Cluj-Napoca, la un miting de protest prin care au cerut demisia Guvernului, gasirea unor solutii alternative pentru iesirea din criza si renuntarea la reducerea salariilor si pensiilor.

Sindicalistii din penitenciare, invatamant, sanatate, Posta, Opera Nationala Romana, Primaria Dej, dar si zeci de pensionari au avut la ei pancarte cu inscriptii precum "Ati adus Romania in infern: hotie, minciuna, coruptie, ruina, dezastru, rusinare!", "Daca nu rezolvati problema, aducem la Cluj Atena", "Poporul roman a ajuns tinta incompetentei unui guvern", sau un steag PCR pe care au scris "Clanul Basescu=Mafia".

Iar unii sindicalistii din invatamat, membri ai Sindicatului Liber din Invatamant Cluj, au avut pe ei lipite coli pe care scria "Fraier". Mai multi tineri protestatari au confectionat pancarte care aratau ca niste tinte de tir, pe care au scris cuvinte precum "mame", "artisti", "bugetari", "profesori", "elevi", "doctori".

Protestatarii au scandat "jos primarul", "Jos Guvernul", " Jos Basescu", "Basescu nu uita, asta nu e tara ta", "Singura solutie, inca o Revolutie", "Jos tradatorii".

Boc a ajuns sluga lui Basescu

Printre cei care au rostit discursuri s-a numarat presedintele Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, care a cerut parlamentarilor clujeni sa voteze la vedere la motiunea de cenzura, ca "sa vedem cine e alaturi de popor si cine e in gasca jefuitorilor". "Cei care nu vor face acest lucru, vi-i aducem la cunostinta si am sa va cer sa nu-i mai votati", a spus Pop.

Despre premierul Emil Boc, Pop a afirmat ca a uitat de unde a pornit si "a ajuns sluga lui Basescu" si i-a cerut sa se intoarca acasa. La finalul discursului, Pop a intonat, alaturi de sindicalistii din piata, imnul Romaniei.

La randul sau, presedintele Sanitas Cluj, Stefan Roman, a acuzat Guvernul Boc ca "atenteaza la viata" romanilor. "Acest guvern atenteaza la viata parintilor nostri si la viata noastra. Jos acest guvern criminal pentru nepotii, parintii si copiii nostrii", a afirmat Roman.

"Pusca si cureaua lata, ce primar aveam o data. Si l-am trimis la Capitala, sa ne faca de ocara", a spus, la randul sau, Olimpiu Tescar, din cadrul Cartel Alfa.

Dupa circa 40 de minute de discursuri, sindicalistii au pornit in mars spre Prefectura Cluj, oprindu-se in fata sediului PDL, unde au huiduit si au scandat "rusine, rusine, rusine sa va fie!".

In fata Prefecturii, sindicalistii au huiduit si au scandat "Demisia", "Hotii", "Jos Basescu - Boc", "Emilut, Emilut, te-am crescut si tu ne f**i". Liderii de sindicat au urcat la prefectul Florin Stamatian, caruia i-au inmanat un memoriu prin care solicita demisia Guvernului Boc.

Mentionam ca sindicalistii Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratie nu au participat la mitingul de protest, ei suspendandu-si de altfel greva generala in cursul diminetii.

Prin intermediul unui comunicat de presa, presedintele FNSA, Valer Suciu, sustine ca unul dintre motivele pentru care s-a decis incetarea grevei generale din cele 1.600 de institutii publice din tara este legat de presiunile foarte mari exercitate asupra angajatilor, presiune in urma carora unii au cedat si s-au intors la lucru.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#greva generala Cluj, #proteste sindicate Cluj , #greva generala