Simularea de cutremur a dat peste cap serviciul de ambulanta? Un echipaj a ajuns dupa mai mult 3 ore de la apel UPDATE

Miercuri, 02 Noiembrie 2016, ora 14:11
4366 citiri
Simularea de cutremur a dat peste cap serviciul de ambulanta? Un echipaj a ajuns dupa mai mult 3 ore de la apel UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

In judetul Iasi, se pare ca serviciul de Ambulanta a fost dat peste cap de simularea de cutremur de marti.

Un echipaj de la Ambulanta a ajuns dupa mai mult de 3 ore in locul in care a fost solicitat.

Localnicii dintr-un sat din Iasi au sunat la Ambulanta, marti, in jurul orei 13:00, dupa ce au gasit o femeie intinsa pe pamant si care nu se simtea bine - aceasta se dezbracase si parea dezorientata, transmite Realitatea TV.

De la dispeceratul Ambulantei, oamenilor li s-a transmis ca deocamdata nu exista masini pentru a fi trimise pe teren, dar ca atunci cand se va putea o sa se trimita o ambulanta.

Vazand ca nu o pot convinge pe femeie sa se imbrace, iar afara erau doar patru grade, localnicii au sunat, din nou, la 112.

Citeste si Cum ar arata Romania dupa un cutremur de peste 7 grade? Mii de morti si raniti doar in Bucuresti

Abia la ora 17:00, un echipaj a ajuns in zona. Femeia a fost transportata la spital si a primit ingrijiri medicale.

Prima explicatie a celor de la Ambulanta a fost ca toata activitatea a fost data peste cap din cauza simularii de cutremur.

"A fost o zi dificila din cauza ca, dupa cum stiti, a avut loc un exercitiu pe tara. Acesta a dus la perturbari in activitatea noastra normala. Timpul de asteptare s-a dublat la Iasi", a declarat initial un medic, pentru Antena 3.

UPDATE Ulterior, Nicolae Pralea, asistent medical principal si purtator de cuvant al Serviciului de Ambulanta Judetean Iasi, a oferit alte explicatii.

"Am fost solicitati la ora 13:40. S-a ajuns la fata locului la ora 17:00. Cauzele sunt multiple, nu doar din cauza exercitiului. (...) Atat timp cat resursele sunt limitate, apar probleme. (...) Solicitarea fiind introdusa pe Cod Verde, va dati seama ca e temporizata fata de cele de Cod Rosu si Galben, care sunt prioritare, e vorba de salvarea de vieti.

Pacienta era in parametri normali, fiind doar in stare confuzionala. Nu poate prima in fata unui caz de infarct sau accident rutier, nastere cu complicatii sau copil in convulsii. Asta trebuie inteles. Resursele sunt limitate, numarul de inregistrari in crestere si tot mai multe urgente Cod Rosu si Galben, care pun viata in pericol", a declarat acesta pentru Mediafax.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#ambulanta intarzieri simulare cutremur, #ambulanta intarzieri exercitiu cutremur , #ambulanta
Comentarii