Simona Maya Teodoroiu este noul Agent guvernamental al Romaniei la CEDO

Joi, 05 Septembrie 2019, ora 18:356099 citiri
Simona Maya Teodoroiu este noul Agent guvernamental al Romaniei la CEDO
Foto: SNSPA

Simona Maya Teodoroiu este noul Agent guvernamental al Romaniei la CEDO, decizia de numire fiind publicata joi in Monitorul Oficial. Ea il inlocuieste pe Viorel Mocanu, eliberat din functie la cerere, in 21 august.

"Doamna Simona Maya Teodoroiu se numeste in functia de secretar de stat, Agent guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului, in cadrul Ministerului Afacerilor Externe", se arata in decizia semnata de premierul Dancila, in baza unei propuneri facute de MAE in data de 3 septembrie, informeaza Mediafax.

Maya Teodoroiu a fost secretar de stat in Ministerul Justitiei, iar in intervalul februarie 2015 - iunie 2019 a fost judecator la Curtea Constitutionala, ea preluand mandatul lui Tony Grebla.

Fostul agent guvernamental al Romaniei la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), Viorel Mocanu, a fost eliberat din functie la cerere de premierul Viorica Dancila, in 21 august. Viorel Mocanu fusese numit in aceasta functie in februarie 2019.

La finalul lunii iulie a aparut informatia ca Mocanu este implicat intr-un dosar deschis de DNA in legatura cu modul in care acesta a reprezentat Romania in procesul deschis de Liviu Dragnea.

Dosarul ar fi fost cerut de Sectia speciala de la DNA.

Agentul guvernamental pentru CEDO Viorel Mocanu a avut unul dintre cele mai scurte mandate la sefia acestei institutii: 6 luni. Dar nu lipsit de controverse.

Detaliile din spatele demisiei agentului Romaniei la CEDO, acuzat ca l-a favorizat pe Liviu Dragnea

Citeste si

Guvernarea PSD a pus pe butuci Agentul CEDO: Nu mai are cine sa pledeze in favoarea Romaniei!