Interlopul Sile Cămătaru și designerul Cătălin Botezatu, afaceri cu Ministerul Educației. Ar fi câștigat licitația de 1 milion de euro pentru testele de salivă

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 16:56 11945 citiri
Sile Cămătaru FOTO: Facebook Sile Cămătaru

Ministrul Educației a anunțat vineri, 5 noiembrie, că au fost declarați câștigătorii pentru Lotul 1, urmând ca în cursul serii să fie anunțați și cei care vor furniza loturile 2 și 3.

Luni și marți se vor încheia contractele, iar, conform procedurii de achiziție, va urma o perioadă de cinci zile pentru depunerea scrisorilor de garanție.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, susține că cei care au câștigat licitația de 1 milion de euro pentru testele de salivă ar fi un interlop și un designer cunoscut.

”Interlopul Sile Cămătaru și designerul Cătălin Botezatu au câștigat licitația pentru 1 milion de testele de salivă pentru unitățile de învățământ din România.

Firmele celor doi, oameni care nu au nicio legătură cu sistemul medical, au câștigat lotul 1 dintr-o licitație organizată de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC) instituție aflată în subordinea lui Cîțu și coordonarea lui Arafat”, Scrie Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

Conform politicianului, procedura prin care cei doi ar fi câștigat contractul a fost de ”Negociere fără publicare prealabilă a unui anunț”.

Cine este Sile Cămătaru

Celebrul interlop, pe numele său real Vasile Balint, fratele și mâna dreaptă a liderului Clanului Cămătarii, a fost condamnat anul trecut într-un dosar de proxenetism.

De altfel, el a fost condamnat de cel puțin 7 ori în ultimii 30 de ani. Prima condamnare consemnată, conform Rise Project, a fost în martie 1989, însă chiar și atunci, documentele îl indică pe Vasile Balint ca fiind ”recidivist”. La acea vreme, Sile nu împlinise încă 20 de ani și își făcea ucenicia spărgând apartamente și furând butelii de gaze. El a fost condamnat atunci împreună cu fratele lui, Nuțu, la 8 ani, respectiv 5 ani. După câteva luni au fost însă eliberați în urma unui decret de amnistiere semnat de Nicolae Ceaușescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News