#sieu 15 minute de greva generala. Ce primari s-au alaturat demersului

Joi, 14 Martie 2019, ora 12:58
9640 citiri
#sieu 15 minute de greva generala. Ce primari s-au alaturat demersului
Foto: #sieu

Pornita de la ideea unui sucevean, Stefan Mandachi, care a realizat pe banii sai primul metru de autostrada din Moldova, campania "Romania vrea autostrada" a prins amploare, ajungand sa i se alature si sa isi anunte intentia de a lua parte la protestul #sieu inclusiv mai multi edili din toata tara.

Iata ce primari si-au anuntat intentia de a opri activitatea timp de 15 minute, vineri, de la ora 15:00.

- Primarul din Iasi, Mihai Chirica. "Eu voi fi primul dintre cei care vor opri activitatea pentru ca trebuie sa atragem atentia asupra necesitatii construirii de autostrazi.

Asa cum spuneam, nu numai Autostrada A8 este importanta, Autostrada Moldova, ci toata tara are nevoie de retea de autostrazi, pentru ca avem nevoie sa ne dezvoltam in primul rand. Ecoul nu cred ca va fi de o rezonanta mare pentru ca despre aceasta necesitate se vorbeste de prea multa vreme.

Probabil, s-a erodat in mintea celor care trebuie sa decida acest subiect, dar, cel putin, vom reusi sa atragem atentia Comisiei Europene ca a devenit o problema nationala lipsa autostrazilor si ca ar trebui sa abordam urmatoarea etapa de finantare europeana intr-un mod mult mai responsabil", a spus Mihai Chirica la Digi FM.

- Primarul orasului Racari (Dambovita), Marius Florin Caraveteanu (PNL), care a transmis pe Facebook ca "Facem pauza 15 minute".

- Primarul din Dobrovat (Iasi), Catalin Martinus (PNL) . "E un gest simbolic de sustinere a initiativei a celor din mediul privat si in principal a domnului Mandachi. Vom opri activitatea 15 minute. Este un gest simbolic pentru ca o administratie locala nu poate sa isi opreasca activitatea cand are nevoie.

Nu cred ca exista in judetul Iasi cineva care sa spuna ca nu are nevoie de autostrada. Noi, autoritatile locale, cred ca suntem chiar obligati sa fim alaturi de ei. Sper ca vor fi si alti colegi care vor urma si ei acest gest", a declarat primarul comunei Dobrovat.

- Deputatul Marius Bodea, vicepresedintele PNL Iasi, a anuntat ca toti primarii PNL din Iasi isi vor intrerupe activitatea.

- Primarul PNL al comunei Balesti, Madalin Ungureanu. "Accept provocarea. Ma alatur acestui demers, din lipsa de infrastructura rutiera. Este o problema la nivelul intregii tari. Este un lucru extraordinar de benefic judetului nostru, daca o astfel de forma de protest ar putea sa determine factorii decizionali sa ia masuri. Este un lucru extraordinar.

M-am alaturat ideii de bine, de constructie. Angajatii Primariei vor fi unitari cu primarul comunei Balesti, in data de 15 martie, la ora 15.00", a spus Madalin Ungureanu.

- Primarul PNL al comunei Rosia de Amaradia, Liviu Cotojman. "E o actiune binevenita. Trebuie sustinuta. Ca nu are Rosia de Amaradia un drum de o astfel de anvergura, nu-i bai, dar sunt de acord cu demersurile facute de colegii mei primari. Ma alatur si eu. Accept provocarea!", a declarat Liviu Cotojman.

- Primarul PNL al orasului Targu-Jiu, Marcel Romanescu

- Ion Ciocea, primar independent al comunei Bustuchin, judetul Gorj

- Primarul ALDE al orasului Rovinari, judetul Gorj, Robert Filip

- Primarul Brasovului, George Scripcaru

- Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian Vestea, a anuntat ca impreuna cu cei 35 de primari liberali din judet se alatura protestului.

Si nu numai primarii liberali sau de la ALDE protesteaza, ci si cativa de la PSD:

- Primarul PSD al orasului Turceni, Cristina Cilibiu.

- Primarul PSD al comunei Savinesti, din judetul Neamt, Daniel Horciu.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#primari protest sieu, #primari protest , ##sieu