Si elevii din Craiova trec la cursuri exclusiv online

Luni, 19 Octombrie 2020, ora 18:24
2110 citiri
Si elevii din Craiova trec la cursuri exclusiv online
FOTO: Pixabay.com

Toate scolile din Craiova si localitatea Carcea vor trece la cursuri exclusiv online dupa ce incidenta cazurilor in ultimele 14 zile a depasit 3 la mie, aceasta masura urmand sa intre in vigoare de miercuri, a anuntat Prefectura Dolj. De asemenea, restaurantele, cinematografele vor fi inchise, fiind interzisa si organizarea de concerte, evenimente private sau culturale.

Prefectura Dolj a transmis, printr-un comunicat de presa, ca luni, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a decis sa fie luate mai multe masuri pentru localitatile Craiova si Carcea, acolo unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori.

Astfel, devine obligatorie purtarea mastii de protectie pentru toate persoanele care au implinit varsta de cinci ani, in toate spatiile publice deschise. De aemenenea, sunt interzise activitati in cadrul cinematografelor, institutiilor de spectacole si concerte, desfasurarea spectacolelor drive in sau organizarea in aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice si private sau a altor evenimente culturale. Totodata, au fost inchise restaurantele, cafenelele, salile de jocuri de noroc.

Masurile intra in vigoare incepand din 20 octombrie, ora 00.00, si se vor aplica pana in 2 noiembrie, ora 24.00.

CJSU a mai decis ca, incepand din 21 octombrie, ora 00.00, pentru toate unitatile de invatamant preuniversitar din localitatile Craiova si Carcea se instituie masura de suspendare temporara a activitatilor didactice care presupun prezenta fata in fata din unitatile de invatamant, cursurile urmand a se desfasura numai online, in scenariul 3. Masura se aplica pentr 14 zile, pana la 3 noiembrie inclusiv.

Totodata, in localitatile Celatu, Dobresti, Teasc si Varvoru de Jos, incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este cuprinsa intre 1,5 si 3 la mia de locuitori. In aceste localitati restaurantele si salile de jocuri de noroc isi pot desfasura activitatea fara a depasi 30% din capacitatea maxima a spatiului.

Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Peste 1 milion de români au consumat cel puţin o dată droguri. Avertismentul unui expert
Numărul românilor care au încercat cel puţin o dată în viață drogurile se apropie de 1,5 milioane, o creştere cu circa 50% faţă de cel mai recent raport oficial, a declarat marți, 23...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#elevi, #scoala online, #scenariu rosu, #Craiova , #eveniment