Sexul in inchisori, mai important decat bugetul, pentru parlamentari

Miercuri, 22 Decembrie 2010, ora 10:01
3420 citiri
Sexul in inchisori, mai important decat bugetul, pentru parlamentari

In mod normal, lucrurile importante sunt abordate primele. Daca e sa ne luam dupa acest obicei, activitatea sexuala a detinutilor este mai importanta pentru parlamentari decat ... bugetul de stat pentru anul viitor.

Guvernul Boc a venit, pe final de an, cu cateva masuri legislative care sa atenueze din viata grea a puscariasilor, care au devenit tot mai multi pe timp de criza.

Un nou text de lege emis de Guvern modifica vechile reglementari ale traiului in inchisori, facandu-se referire inclusiv la viata sexuala a detinutilor.

Cum textul a fost finalizat in noiembrie, asta inseamna ca a fost gata inaintea unor legi pe care unii le pot considera mai importante, cum ar fi Legea bugetului de stat pe anul viitor, cea a salarizarii bugetarilor, sau bugetul asigurarilor sociale in 2011, scrie Puterea.

H.G. nr. 1113/03.11.2010, care intra in vigoare prin publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei din data de 14 decembrie 2010, modifica si completeaza Legea nr. 275/2006 privind executarea pedepselor persoanelor lipsite de libertate. Cum vechea lege data din anul 2006 nu reglementa in nici un fel vizitele conjugale ale populatiei din inchisorile romanesti, parlamentarii au vrut sa vina cu cateva modificari in acest sens.

Articolul 43 al noii legi prevede ca persoanele private de libertate beneficiaza, la cerere, de vizita intima daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: sunt condamnate definitiv si sunt repartizate intr-un regim de executare a pedepselor privative de libertate, nu sunt cercetate sau in curs de judecata in alte cauze penale, exista o relatie de casatorie, dovedita prin copie a certificatului de casatorie, sau, dupa caz, o relatie de parteneriat similara relatiilor stabilite intre soti, daca nu au beneficiat, in ultimele 3 luni anterioare solicitarii vizitei intime, de permisiunea de iesire din penitenciar si nu au fost sanctionate disciplinar pe o perioada de 6 luni anterioara solicitarii vizitei intime.

Pentru acordarea vizitei intime, partenerii trebuie sa fi avut o relatie similara relatiilor stabilite intre soti de minimum 6 luni.

Urmatorul articol precizeaza ca persoanele private de libertate beneficiaza trimestrial de vizita intima, cu durata de doua ore. Vizita intima se aproba de directorul locului de detinere, la solicitarea scrisa a persoanei private de libertate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#lege sex puscarie, #viata sexuala puscariasi , #vizita