Seful TVR vs. Gfk: Masuratorile sunt o cacealma

Luni, 16 Martie 2009, ora 08:03 1618 citiri

Presedintele TVR, Alexandru Sassu, reia conflictul cu GfK, compania care furnizeaza audientele TV in Romania.

El a declarat ca isi mentine intentia de a da in judecata GfK Romania, precizand ca se lucreaza la cea mai buna formula din punct de vedere juridic.

"Cel mai grav este ca panelul folosit de GfK nu imi ofera reprezentarea corecta, nu este un esantion corect din punct de vedere sociologic. Deci, nu imi spune cu adevarat ce vrea publicul. Asa ca risc sa-mi fac grila dupa criterii care nu sunt corecte", a declarat Sassu intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Presedintele TVR a spus ca daca stie ca nu are un feedback corect, in ce priveste structura audientei, nu poate sa fie sigur ca strategiile editoriale pe care le abordeaza sunt cele corecte, in consens cu ceea ce-si doreste cu adevarat publicul larg.

"Pot sa spun cu mana pe inima ca GfK este o mare cacealma. Pentru noi, semnalul de alarma a fost tras din ianuarie-februarie 2008, cand emisiuni care aveau un public traditional si fidel, precum "Teleenciclopedia" sau "Viata satului" s-au prabusit in mod inexplicabil in audiente", a declarat Sassu.

Pe de alta parte, Alexandru Sassu sustine ca, in peste un an de cand se afla in fruntea TVR, a reusit sa evite politizarea de care este acuzata foarte des institutia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News