Seful NATO, dupa inaugurarea scutului de la Deveselu: Aparam Romania impotriva oricarei amenintari

Joi, 12 Mai 2016, ora 21:15
4670 citiri
Seful NATO, dupa inaugurarea scutului de la Deveselu: Aparam Romania impotriva oricarei amenintari
Foto: Facebook/ U.S. Embassy Bucharest

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avut un mesaj pentru romani, odata cu inaugurarea scutului antiracheta de la Deveselu, precizand ca alianta nord-atlantica "este aici pentru a apara Romania".

"Mesajul pentru romani este ca NATO este aici pentru a apara Romania si aliatii impotriva oricarei amenintari. Suntem in procesul de crestere a prezentei in flancul estic al aliantei. Facem acest lucru pentru ca NATO este acolo sa-si apere toti aliatii in fata oricarei amenintari.

(...) Romania este o tara cheie in regiune. NATO e aici sa protejeze Romania. NATO e aici si va garantez ca NATO e aici pentru a proteja Romania in fata oricarei amenintari. Este un efort comun in care ne protejam reciproc", a declarat seful NATO, la TVR.

Stoltenberg da asigurari: NATO se angajeaza solemn sa asigure securitatea Romaniei acum si in viitor

Acesta a reluat explicatiile potrivit carora scutul este directionat impotriva rachetelor balistice ce ar proveni din Orientul Mijlociu si nu impotriva Rusiei.

"Sistemul este dezvoltat pentru a apara Europa impotriva rachetelor balistice venite din afara spatiului euroatlantic - Orientul Mijlociu. Am vazut ca Iranul continua sa dezvolte sitemul de rachete balistice. Trebuie sa fim pregatiti, sa fim gata, pentru ca vedem ca tot mai multe tari dezvolta rachete balistice. Rusia stie ca nu este indreptat impotriva ei", a mai spus secretarul general al NATO.

Jens Stoltenberg a atras atentia ca "NATO este ingrijorata de cresterea fortelor militare ale Rusiei in Marea Neagra, de anexarea Crimeii".

Moment istoric la Deveselu: Scutul antiracheta e operational, Rusia se simte amenintata

Vesti proaste de la americani: Nu avem capacitatea sa facem fata amenintarii Rusiei

Joi, in cadrul declaratiei de presa sustinuta impreuna cu presedintele Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni, Jens Stoltenberg a asigurat ca "NATO se angajeaza solemn sa asigure securitatea Romaniei acum si in viitor".

Scutul de la Deveselu, inaugurat oficial - Kremlinul tuna si fulgera

La ceremonia de joi de la Deveselu au participat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, adjunctul secretarului Apararii din SUA, Robert Work, premierul Dacian Ciolos si ministrul Apararii, Mihnea Motoc. Oficialii romani si americani au taiat panglica inaugurala a sistemului antiracheta de la Deveselu.

Chiar in timp ce la Deveselu avea loc ceremonia oficiala prin care sistemul a fost declarat operational, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus ca baza din Romania reprezinta o amenintare la adresa securitatii nationale a Rusiei.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Stoltenberg NATO protejare Romania, #Jens Soltenberg scut antiracheta Romania, #scut antiracheta deveselu, #Jens Stoltenberg scut Deveselu , #antiracheta
Comentarii