Seful Metrorex: "Am inceput imprimarea cartelelor contactless creand premisele unei integrari depline cu STB"

Miercuri, 30 Decembrie 2020, ora 13:19
1835 citiri
Seful Metrorex: "Am inceput imprimarea cartelelor contactless creand premisele unei integrari depline cu STB"
Foto: Facebook/ Metrorex

Lucrarile de modernizare a sistemului de taxare s-au terminat la final de an, astfel incat am inceput imprimarea cartelelor contactless creand premisele unei integrari depline cu STB si alti operatori de transport, dupa ce in prima parte a anului a fost implementata plata cu cardul bancar, a afirmat directorul general al Metrorex, Gabriel Daniel Mocanu.

"Tot pe final de an s-a semnat contractul pentru achizitia a 13 trenuri noi de metrou dedicate Magistralei 5, cu posibilitatea de extensie cu inca 17 trenuri. Nu a fost usor si avem inca multe lucruri de pus la punct, atat in interior, noi, toti salariatii, cat si cu partenerii din serviciile de paza, curatenie si mentenanta.

In acest context, este de remarcat si relatia deosebita avuta cu Autoritatea Feroviara Romana, cu Politia Metrou si personalul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, in gestionarea momentelor mai delicate. Subliniem totodata profesionalismul mass-media care a reflectat cu promptitudine si calm atat sincopele din activitatea noastra, cat si problematica diversa cu care ne confruntam, fiind un vector obiectiv de comunicare", a mentionat Mocanu, intr-un comunicat remis miercuri.

Totodata, seful Metrorex a afirmat ca se doreste implementarea cat mai rapid a proiectelor de realizare a Magistralei 6 (pentru care s-au depus 4 oferte la lotul 1- lucrari de structura si pentru care s-a finalizat si incarcat in SICAP documentatia de achizitie pentru lotul 2-lucrari de structura), precum si pentru continuarea Magistralei 5 pana la Piata Iancului, a Magistralei 4 intre Gara de Nord 2 si Gara Progresul, achizitia de noi trenuri, modernizarea Magistralelor 1, 2, 3 si realizarea de extensii spre Mogosoaia, Berceni, Pantelimon, Tunari etc.

Totodata, directorul general al Metrorex sustine ca, impreuna cu specialistii din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si consultanti ai UE, se urmareste realizarea proiectelor pentru Bragadiru - Voluntari (Magistrala 7) si a semiinelului Crangasi - Dristor 2 (Magistrala 8).

Acesta a amintit ca, in acest an, a fost finalizata Magistrala 5 de metrou: Sectiunea Raul Doamnei - Eroilor, inclusiv statia, galeria de legatura si depoul Valea Ialomitei. De asemenea, s-au finalizat si lucrarile la extensia sistemului de control trafic al Magistralei 4 - Laminorului - Depou Straulesti, astfel incat s-a putut reduce timpul de succedare intre trenuri, cu circa 40%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#cartele Metrorex, #carduri metrorex , #Metrorex