Seful DIICOT isi construieste echipa: Giorgiana Hosu, delegata in functia de procuror-sef adjunct

Vineri, 03 August 2018, ora 18:09
4943 citiri
Seful DIICOT isi construieste echipa: Giorgiana Hosu, delegata in functia de procuror-sef adjunct
Foto: Arhiva Ziare.com

Giorgiana Hosu a fost delegata, pentru o perioada de sase luni, in functia de procuror-sef adjunct al DIICOT, a confirmat, pentru Mediafax, seful institutiei, Felix Banila. Hosu a instrumentat, de-a lungul a peste 20 de ani de vechime, mai multe dosare importante.

Procurorul Giorgiana Hosu are peste 20 de ani vechime, ea activand ca adjunct al DIICOT in perioada 2013-2015, dupa ce, anterior a condus vreme de cinci ani Serviciul de combatere a macrocriminalitatii economico-financiare al institutiei. Dupa ce Alina Bica si-a dat demisia in 2015 din functia de procuror-sef al institutiei, Giorgiana Hosu a preluat interimatul institutiei.

Magistratul a instrumentat mai multe dosare importante, intre care se numara si cel al omului de afaceri israelian Sorin Beraru, care a fost anchetat pentru fraudarea cu peste 3,5 milioane de dolari a societatii CICO. Dupa ce a incercat sa o mituiasca pe Giorgiana Hosu cu jumatate de milion de euro pentru a renunta la ancheta, Sorin Beraru a fost condamnat la sapte ani de inchisoare.

Alte dosare instrumentate de procuror sunt: cel al omului de afaceri Hassan Awdi, condamnat la opt ani inchisoare in dosarul falimentarii CFR Mesagerie, cel al lui Omar Hayssam, care a primit 24 de ani si patru luni inchisoare in dosarul "Manhattan".

Giorgiana Hosu a pierdut, in anul 2015, cursa pentru sefia DIICOT, aceasta fiind castigata de Daniel Horodniceanu. In aceeasi perioada, sotul acesteia, Dan Hosu, a fost retinut de DNA in dosarul privind S.C Carpatica Asig S.A, insa judecatorii instantei supreme au respins cererea de arestare preventiva, el fiind plasat sub control judiciar.

La acea vreme, unele voci sustineau ca dosarul sotului sau ar fi fost unul dintre motivele pentru care aceasta a pierdut concursul pentru sefia DIICOT. Dan Hosu, in calitate de administrator al unei firme, a fost acuzat de trafic de influenta, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si dare de mita. DNA l-a trimis in judecata in anul 2017.

Citeste si Seful DIICOT, Felix Banila, si-a luat consilier o fosta procuroare de la DNA

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Giorgiana Hosu procuror sef adjunct DIICOT , #DIICOT