Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Seful DIICOT: Dosarul Rompetrol are 3.100 de volume. Vom vedea progrese luna viitoare

Vineri, 18 Martie 2016, ora 09:07
2284 citiri
Seful DIICOT: Dosarul Rompetrol are 3.100 de volume. Vom vedea progrese luna viitoare
Foto: Arhiva Ziare.com

Seful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, joi seara, ca dosarul Rompetrol disjuns din cel in care a fost judecat Dinu Patriciu are 3.100 de volume, el estimand ca luna viitoare se vor vedea progrese cu privire la aceasta speta.

"Rompetrol este un dosar de 3.100 de volume, ne ocupa tot subsolul institutiei. (...) Se lucreaza destul de intens in acest dosar, a facut si obiectul Inspectiei Judiciare, este in atentia conducerii DIICOT odata cu alte cateva zeci de dosare in acest moment. (...) Dosarul e o disjungere (...).

E un dosar care implica foarte multa pricepere. E un procuror desemnat care se ocupa indeaproape zilnic de acest dosar si cred ca in perioada urmatoare vom vedea progrese. Cred ca discutam de nivelul lunii urmatoare. Asteptam din acel dosar sa avem o schimbare de incadrare juridica si o extindere, dar nu as vrea sa antamez", a spus Horodniceanu la Digi 24.

Dosarul Rompetrol: Procesul continua dupa moartea lui Patriciu

El a opinat ca prejudiciul din dosar este unul impresionant, insa a evitat sa dea o suma exacta. "E intr-adevar impresionant prin prejudiciul care probabil ca pana la urma va fi cuantificat intr-o suma exacta. La acest moment, vorbim de zeci de milioane de dolari la acel moment. Zeci de milioane la momentul initial cred ca s-ar putea transforma undeva spre sute de milioane. Nu as putea da o cifra exacta acum pentru ca nu as vrea sa gresesc", a subliniat Daniel Horodniceanu.

In ceea ce priveste dosarul fraudei de la Federatia Romana de Fotbal (FRF), seful DIICOT a precizat ca ar urma sa fie dispusa o expertiza pentru a se stabili cursul sumelor de bani care fac obiectul cauzei.

"Din ce stiu (...), in dosarul cu FRF pana la acest moment s-au ascultat mai multi martori, urmeaza sa fie administrate si alte probatorii, cred ca o constatare sau o expertiza financiar-contabila pentru a urmari cursul sumelor de bani care fac obiectivul cauzei respective", a adaugat Horodniceanu.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#dosar Rompetrol DIICOT, #dosar Rompetrol Horodniceanu , #DIICOT