Seful demisionar de la Romatsa detine in continuare o functie de conducere

Marti, 11 Februarie 2014, ora 17:17
2458 citiri
Seful demisionar de la Romatsa detine in continuare o functie de conducere
Foto: Arhiva

Seful Romatsa Aleodor Francu si directorul operational Bogdan Donciu au demisionat in urma tragediei aviatice din Muntii Apuseni, insa nu au parasit institutia, cei doi avand in prezent tot functii de conducere.

Astfel, Aleodor Francu este acum sef al Directiei de Dezvoltare, in timp ce Bogdan Stanciu a ajuns la conducerea ATM (Managementul Traficului Aerian), transmite Digi24.

Numirea lor la sefia celor doua departamente a fost supusa votului in Consiliul de administratie al Romatsa, care este condus de secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Cristian Ghibu. De asemenea, mutarile au fost aprobate de catre directorul general al Romatsa, interimar in acest caz, Valentin Cimpuieru.

Tragedie aviatica in Apuseni Romatsa da vina pe victime: Au generat confuzie

Francu si Donciu si-au dat demisia pe 22 ianuarie, dupa ce premierul Victor Ponta a cerut inlocuirea acestora din functie, la doua zile dupa producerea accidentului aviatic din Apuseni, in care pilotul Adrian Iovan si studenta la Medicina Aura Ion au murit.

Aleodor Francu declara la acea vreme ca si-a inaintat demisia Consiliul de administratie "pentru linistea si stabilitatea institutiei", nu pentru ca ar avea ceva sa isi reproseze pentru modul in care a actionat Romatsa vizavi de tragedia din Apuseni.

Tragedie aviatica in Apuseni: Nici seful Romatsa nu are nimic sa-si reproseze - care este motivul demisiei

"Demisia este un act unilateral. In atmosfera creata, nu mai puteam sa-mi exercit functia de manager. Romatsa are nevoie de stabilitate. Nu am nimic sa-mi reprosez. Am demisionat numai pentru linistea si stabilitatea institutiei", a afirma Francu la doua zile de la accident.

In raportul intocmit de vicepremierul Gabriel Oprea la cererea lui Victor Ponta se arata ca Romatsa, alaturi de Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) au localizat gresit epava avionului, iar echipele de salvare au ajuns la victime in aproape sapte ore.

Drept la replica

Ca urmare a aparitiei acestui articol pe Ziare.com, STS ne-a trimis urmatorul drept la replica.

"In raportul Guvernului referitor la accidentul aviatic din Muntii Apuseni, din 20 ianuarie 2014, nu se atribuie nicio vina Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Draftul raportului a fost pus dispozitia opiniei publice pe site-ul oficial al Guvernului Romaniei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Aleodor Francu functie conducere, #Aleodor Francu functie conducere Romatsa, #sef demisionar Romatsa, #fosr sef Romatsa conducere , #Accident avion Apuseni
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5