Seful CNAS ii ameninta pe medicii de familie

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 11:371317 citiri
Seful CNAS ii ameninta pe medicii de familie

Lucian Duta, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a declarat ca ar putea publica listele nominale cu medicii care au semnat contractul-cadru, pentru ca pacientii sa se poata indrepta catre ei, daca ceilalti medici refuza sa semneze contractul.

"Ultimele date pe care le avem arata ca ne indreptam spre procentul de 50% al medicilor care deja au semnat cu noi. Eu sper ca vom debloca aceasta situatie pana marti. Daca nu o vom debloca si daca restul de medici nu vor dori sa semneze in continuare contractul cu noi, vom face publice listele nominale cu medicii care au semnat si pacientii se pot indrepta catre acei medici si se pot duce sa-si ia retetele ca si pana acum, gratuite", a declarat presedintele CNAS pentru RFI.

"Acum o luna si jumatate, am fost mandatat in Guvern ca pana la anul sa vin cu o varianta de pachet de servicii de baza. Eu am spus ca definirea acestui pachet de servicii de baza inseamna standardizarea actului medical, inseamna reguli reale, care se vor introduce in piata, inseamna un fapt foarte important, acela ca statul cu banii pe care-i are va putea spune ce servicii poate acorda populatiei, numarul si mai ales calitatea acestora.

Ce nu va putea oferi ori ca numar ori ca si servicii propriu-zise va trebui preluat de catre o piata privata de asigurari. Doar infuzia privata de bani in sistemul sanitar la ora aceasta poate salva sistemul sanitar de la colaps", explica seful CNAS.

Citeste mai mult despre Seful CNAS ii ameninta pe medicii de familie pe RFI.ro