Seful Aeroportului Iasi cere inchiderea spatiului aerian al Romaniei: E imposibil sa luptam cu coronavirusul

Vineri, 13 Martie 2020, ora 16:4110175 citiri
Seful Aeroportului Iasi cere inchiderea spatiului aerian al Romaniei: E imposibil sa luptam cu coronavirusul
Foto: Facebook/IASI Airport

Directorul Aeroportului din Iasi, Catalin Bulgariu, cere autoritatilor inchiderea spatiului aerian al Romaniei, motivand ca este dificil de luptat impotriva coronavirusului, intrucat multi pasageri nu declara din ce tara vin, iar riscul imbolnavirilor creste.

Catalin Bulgariu a declarat pentru News.ro ca masura inchiderii spatiului aerian al Romaniei poate fi considerata una dura, insa daca vrem sa ne protejam eficient nu exista alte solutii.

"Decizia inchiderii spatiului aerian ar trebui s-o ia Ministerul Transporturilor. Este imposibil sa luptam corect cu coronavirusul. Multi pasageri nu declara de unde vin, apoi intra in contact cu altii si ii imbolnavesc. Riscul este mare.

Sunt expusi inclusiv cei care lucreaza pe aeroport. Am avut pasager plecat din Milano, adica din zona rosie. A mers intai la Geneva, apoi a luat autobuzul si a ajuns la Eindhoven, iar de acolo a venit la Iasi cu avionul. Ce facem? Daca apar probleme, intra intreg aeroportul Iasi in carantina", a afirmat Catalin Bulgariu, directorul aeroportului iesean.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre criza provocata de coronavirus in Romania si in lume

El spune ca pierderile financiare pentru Aeroportul iesean sunt imense.

"Scaderea pe luna martie este de peste 50 la suta. Sunt zboruri cu grad de incarcare de numai 30 la suta. Dar daca luam cu totii masuri rapide in aceasta perioada, peste o luna putem reintra in normal", a adaugat directorul aeroportului din Iasi, Catalin Bulgariu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News