Sefa Tribunalului Olt a fost retinuta: De ce o vrea DNA arestata

Luni, 23 Martie 2015, ora 17:40
2692 citiri
Sefa Tribunalului Olt a fost retinuta: De ce o vrea DNA arestata

Carmen Marinescu, presedintele Tribunalului Olt, a fost retinuta pentru 24 de ore, luni dupa-amiaza, de catre procurorii DNA.

Judecatoarea va fi dusa marti la Curtea de Apel Craiova, cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 zile, arata televiziunile de stiri.

Magistratul a fost ridicat de anchetatorii de la DNA Craiova luni dimineata, iar ulterior s-a inceput urmarirea penala impotriva sa, sub acuzatiile de luare de mita, trafic de influenta si fals in declaratii in forma continuata.

Sefa Tribunalului Olt, saltata de DNA dupa un denunt al lui Bercea Mondial

Anchetatorii sustin ca magistratul a pretins si primit suma de 200.000 de euro de la o persoana, denuntator in acest dosar, pe care a primit-o prin intermediul avocatului Dumitru Cismaru, finul sau.

In schimbul banilor, Carmen Marinescu a decis eliberarea din arest preventiv a unui inculpat din familia denuntatorului, potrivit unui comunicat DNA.

Desi in documentul oficial nu se precizeaza numele inculpatului, televiziunile de stiri au transmis ca este vorba despre interlopul Bercea Mondial.

Banii ar fi fost primiti in anul 2011, cand dosarul lui Bercea Mondial se afla pe rolul Tribunalului Olt, iar acesta era arestat preventiv.

Sefa Tribunalului Olt, urmarita penal: Spaga de sute de mii de euro pentru eliberarea lui Bercea Mondial (Video)

Avocatul Dumitru Cismaru ar fi primit suma in doua transe: mai intai 150.000 de euro - inaintea termenului de judecata din 31 august 2001, cand s-a dispus pentru prima oara inlocuirea masurii arestului preventiv cu masura obligarii de a nu parasi localitatea, iar apoi 50.000 de euro.

Bercea Mondialu, eliberat pentru ca "detentia apare ca fiind excesiva"

A cumparat trei terenuri si o casa din spaga

Dupa primirea sumei de 200.000 de euro, in intervalul 14 - 22 decembrie 2011, judecatoarea si sotul acesteia, Iuliu Severus Marinescu, au achizitionat trei terenuri si o casa, doua dintre aceste achizitii nefiind mentionate in declaratiile de avere ale magistratului. Mai mult, cei doi au incercat sa ascunda provenienta bunurilor.

In acelasi dosar, pe 21 martie, sotul judecatoarei si avocatul Cismaru Dumitru au fost arestati preventiv pentru 30 de zile, in timp ce un alt suspect, Ilie Buca, a fost plasat sub control judiciar.

Televiziunile de stiri au relatat ca actiunile DNA din acest dosar au loc in urma unui denunt depus recent de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, care a fost condamnat la opt ani si noua luni de inchisoare, in februarie 2011, pentru ca si-a injunghiat mortal un nepot.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Carmen Marinescu retinuta, #sefa Tribunal Olt retinuta , #DNA
Comentarii