Sefa Siveco, eliberata din arest preventiv - va sta in arest la domiciliu

Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 11:302715 citiri
Sefa Siveco, eliberata din arest preventiv - va sta in arest la domiciliu
Foto: Ziarul Financiar

Irina Socol, presedintele Siveco Romania, arestata preventiv in luna septembrie intr-un dosar de evaziune fiscala cu programe informatice, iese din inchisoare dar ramane in arest la domiciliu.

Decizia a fost luata de magistratii Curtii de Apel Bucuresti in 3 noiembrie si este definitiva. Sefa Siveco va fi in arest la domiciliu timp de 30 de zile. Magistratii au considerat ca arestul preventiv poate fi inlocuit cu o decizie mai "blanda", informeaza Buna Ziua Iasi.

"Pe durata arestului la domiciliu, inculpata nu va putea parasi imobilul fara incuviintarea organului judiciar care a dispus masura", se arata in minuta deciziei Curtii de Apel Bucuresti, informeaza Agerpres. In urmatoarele 30 de zile, Irina Socol va purta un dispozitiv electronic de supraveghere si este obligata sa nu comunice cu celelalte persoane implicate in acelasi dosar.

Irina Socol a fost arestata preventiv la inceputul lunii septembrie. Ea este acuzata ca impreuna cu alte persoane din cadrul companiei au facut evaziune fiscala, neplatind impozite in valoare de 3 milioane de euro.

Avocatii sefei de la Siveco au depus documentele care dovedesc ca aceasta a platit cele 3 milioane de euro, a anuntat duminica, Romania tv, precizand ca Irina Socol nu si-a recunoscut faptele.

Sefa SIVECO a fost arestata

In referatul cu propunerea arestarii preventive procurorii arata ca toti cei audiati "au recunoscut faptul ca toate serviciile facturate catre Siveco sunt fictive" si ca "serviciile respective au fost prestate de catre angajatii Siveco, dar scriptic acestea cu fost inregistrate ca fiind prestate de cele sapte societati in scopul de a diminua impozitul pe profit si TVA de plata".

SIVECO nu se dezice de conducerea aflata dupa gratii: Nu s-a comis vreo ilegalitate

Imediat dupa arestarea Irinei Socol, conducerea societatii a anuntat ca isi sustine pe deplin nevinovatia si va demonstra ca nici unul dintre angajatii nominalizati in dosarul de frauda nu au comis vreo ilegalitate.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News