Noul sef de la Permise Auto din Suceava, retinut de DNA. Fostul sef al institutiei este si el arestat

Joi, 08 Aprilie 2021, ora 12:04
Autor: Lavinia Ionita
Noul sef de la Permise Auto din Suceava, retinut de DNA. Fostul sef al institutiei este si el arestatFoto/Impactfm.ro

Viorel-Andrei Donciu, imputernicit in functia de sef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor Suceava, a fost retinut joi, 8 aprilie, de catre procurorii anticoruptie.

Retinerea sa are legatura cu dosarul in care este acuzat de luare de mita si cumparare de influenta, a informat, joi, DNA.

Procurorii anticoruptie de la Cluj au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand cu ziua de joi, a lui Viorel-Andrei Donciu, ofiter de politie, la data faptelor sef al SPCRPCIV Maramures, iar in prezent imputernicit pe functia echivalenta de la nivelul Serviciului Suceava, pentru luare de mita in forma continuata, cumparare de influenta si acces ilegal la un sistem informatic.

In calitate sef al SPCRPCIV Maramures, ar fi cumparat influenta unui consilier de la Consiliul Judetean Maramures, pe care acesta din urma pretindea ca o are pe langa anumite persoane, astfel incat Donciu sa fie desemnat in continuare in aceeasi functie, numirea in calitate de sef al SPCRPCIV Maramures expirand in data de 15 februarie.

In schimbul mentinerii sale in functie, spun anchetatorii, Viorel-Andrei Donciu l-ar fi sprijinit pe consilier la inmatricularea unor vehicule detinute de acesta sau de alte persoane, la programarea anumitor candidati la examenul pentru obtinerea permisului de conducere, precum si cu indeplinirea oricaror alte atributii de serviciu pe care ofiterul de politie le are potrivit functiei, in interesul personal al consilierului sau in interesul altor persoane.

"La data de 1 februarie, la instigarea aceluiasi consilier, Viorel-Andrei Donciu ar fi accesat fara drept baza de date a MAI - Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, in interesul personal al instigatorului, pentru a verifica un anumit autoturism ce figura in proprietatea unei societati comerciale", se precizeaza in comunicat.

In zilele de 9 februarie, 10 februarie si 25 februarie, in calitate de sef al SPCRPCIV Maramures, Donciu ar fi primit diferite sume de bani cu titlu de mita pentru reprogramarea unei persoane la examenul pentru obtinerea permisului de conducere auto ori pentru inmatricularea unor vehicule.

Viorel-Andrei Donciu urmeaza sa fie prezentat joi Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

 Articol citit de 3600 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  niculaeda
  09.04.2021, 09:13
  @medgidiotnicolai 08.04.2021, 14:20
  "a accesta baza de date sa verifice o masina"

  "asta trebuia sa ne spunti"

  - Ja mo ! 😫
  coolsnow
  08.04.2021, 12:56
  adjunctul nu vroia sa stea departe de sef
  spagarul tot spagar ramane
  medgidnicolai
  08.04.2021, 14:20
  a accesta baza de date sa verifice o masina
  asta da paguba nationala. spaga d-lor procurori cat a fost. asta trebuia sa ne spunti. sau l-ati retinut ca a luat spaga 100 euro, cum ati mai facut si alta data. iar cei cu milioanele date spagi se plimba liber. oricum, de cand aceste servicii au trecut in subordinea prefectilor locali, spaga este in floare.