Sef nou la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti. Cosmin Pestesan are misiunea sa opreasca picajul companiei

Vineri, 29 Ianuarie 2021, ora 21:35
6264 citiri
Sef nou la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti. Cosmin Pestesan are misiunea sa opreasca picajul companiei
FOTO Facebook

Cosmin Pestesan, director al Directiei Siguranta si Calitate in cadrul ROMATSA, in varsta de 39 de ani, a fost numit director general la Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), companie care administreaza cele doua aeroporturi ale Capitalei si care in 2020 a avut pierderi de 120 de milioane de lei.

"Aeroporturile Otopeni si Baneasa au de astazi la conducere profesionisti: un nou consiliu de administratie si un nou director general. Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a avut pierderi de 120 de milioane de lei anul trecut. Desigur, pandemia a afectat major veniturile companiei, dar masurile necesare de reducere a costurilor nu au fost aplicate. In conditiile unei reduceri a traficului si veniturilor cu 70%, s-au acordat prime salariale de milioane de lei in 2020. Recent au aparut in spatiul public o serie de fotografii care aratau starea deplorabila a interiorului cladirii. I-am cerut noului director general Cosmin Pestesan sa se ocupe cu prioritate de aceste aspecte care ne fac de rusine principala poarta de intrare aeriana in tara", a scris pe Facebook ministrul Transporturilor, Catalin Drula.

Oficialul a afirmat ca in noul consiliu de administratie membrii sunt atat specialisti in aviatie, cat si oameni cu profil solid in business, finante si audit.

"Prioritar pentru ei este un plan solid de dezvoltare si finantare a aeroportului, a noului terminal modern, care sa aiba infrastructuri feroviare si rutiere de sec. 21 integrate. Ne tinem de promisiuni si continuam sa ridicam standardele in privinta managementului companiilor de stat", a adaugat el.

Cosmin Pestesan este din 16 ianuarie 2020 director al Directiei Siguranta si Calitate in cadrul ROMATSA. Tot din ianuarie 2020 este membru al Consiliului de Administratie al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

El a mai fost director general al CNAB intre iulie-noiembrie 2016. A fost totodata director in cadrul Ministerului Transporturilor intre noiembrie 2016 si ianuarie 2017.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a anuntat joi ca a inregistrat in 2020 pe cele doua aeroporturi pe care le administreaza (Otopeni si Baneasa) un trafic aerian de 4,46 milioane pasageri, in scadere cu aproape 70% fata de 2019, si 67.696 de miscari de aeronave (aterizari si decolari), in scadere cu 53% fata de anul anterior.

#aeroport, #pierderi, #Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, #Romatsa, #Otopeni, #baneasa , #eveniment