Seful de la Drumuri si Poduri din Craiova a fost retinut in dosarul in care este suspectat ca si-a falsificat documentele de studii

Sambata, 24 Aprilie 2021, ora 13:00
2724 citiri
Seful de la Drumuri si Poduri din Craiova a fost retinut in dosarul in care este suspectat ca si-a falsificat documentele de studii
Prin utilizarea unor diplome de studii falsificate sau anulate, inculpatul a ocupat functii publice importante FOTO/ Facebook Bogdan Bratu

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au anuntat ca au retinut o persoana care ar fi folosit la angajare o diploma de licenta obtinuta fraudulos si a indus in eroare Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de Bogdan Bratu, director general al Directiei Regionale Drumuri si Poduri Craiova.

"Prin ordonanta din ziua de vineri s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de un inculpat, pentru savarsirea infractiunii continue de inselaciune, constand in aceea ca in perioada mai 2014 - prezent, ar fi indus si mentinut in eroare Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, cu ocazia incheierii contractului individual de munca si ulterior prin modificarea succesiva a acestuia printr-un numar de 12 acte aditionale (din 2014 pana in 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplomei de licenta obtinuta fraudulos, desfiintata de Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti la data de 16.03.2016 prin sentinta penala nr. 727, dispusa in dosarul nr. 15771/4/2015, actele aditionale producand efecte prin avansarea in cariera profesionala si prin cresterea remuneratiilor salariale", se precizeaza intr-un comunicat al Parchetului General transmis AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, acesta a continuat sa utilizeze actele de studii cu ocazia angajarii la diferite entitati si dupa ce a fost audiat in calitate de martor in dosarul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti in legatura cu valabilitatea acestora.

"Prin utilizarea unor diplome de studii falsificate/anulate, inculpatul a ocupat functii publice importante (director regional in cadrul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA), functii in virtutea carora a avut acces la informatii de importanta strategica, gestionarea bugetelor privind constructia si modernizarea drumurilor nationale, derularea si atribuirea contractelor de achizitie publica si de modernizare a retelelor de drumuri, atribuirea contractelor de deszapezire, intretinere si paza a acestora", se precizeaza in comunicat.

PICCJ arata ca, prin faptele indicate, a fost prejudiciata institutia angajatoare cu 985.625,3 lei, reprezentand incasarea tuturor drepturilor salariale aferente functiilor detinute fara drept.

Sursa citata mentioneaza ca procurorul de caz a propus Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti arestarea preventiva a acestuia.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#retinere, #sef, #Drumuri si Poduri, #Craiova, #documente falsificate , #stiri juridice