UPDATE. Legea carantinarii. Marcel Ciolacu spune ca nu va vota pana nu vine Ludovic Orban in Senat. Guvernul a transmis ca premierul nu a fost invitat la dezbateri

Luni, 13 Iulie 2020, ora 16:00
7489 citiri
UPDATE. Legea carantinarii. Marcel Ciolacu spune ca nu va vota pana nu vine Ludovic Orban in Senat. Guvernul a transmis ca premierul nu a fost invitat la dezbateri
Marcel Ciolacul FOTO Hepta.ro

PSD a transmis, dupa CEx de luni, ca nu va vota Legea carantinarii deoarece reprezentantii Guvernului nu au venit la dezbateri. Pe de alta parte, Executivul a transmis ca premierul nu a fost chemat la discutii.

UPDATE: Marcel Ciolacu a fost intrebat, luni, intr-o conferinta de presa cum comenteaza precizarile Guvernului, potrivit carora premierul Ludovic Orban sau ministrii nu au fost invitati la dezbaterile din Parlament.

"Nu, a fost o invitatie. Eu imi amintesc un raspuns al premierului fiind la Tulcea, parca, care a spus ca domnia sa nu trebuie sa vina", a raspuns Ciolacu.

Cand i s-a atras atentia ca Executivul vorbeste despre lipsa unei invitatii oficiale, Ciolacu a precizat: "Presedintele Senatului sunt ferm convins ca a si facut lucrul acesta", potrivit news.ro.

UPDATE: Ludovic Orban si Nelu Tataru vor sa vina la dezbateri

"Avand in vedere afirmatiile false facute in spatiul public, precizam faptul ca nu a fost inaintata premierului Ludovic Orban, si nici ministrilor din Cabinet, invitatia de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care priveste carantina si izolarea.

Mentionam faptul ca atat premierul, cat si ministrii Sanatatii si Justitiei, au disponibilitatea de a participa la lucrarile Parlamentului ori de cate ori sunt invitati sau solicitati in mod oficial", a transmis biroul de presa al Guvernului.

UPDATE: Presedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, dupa sedinta conducerii PSD, ca senatorii social-democrati vor vota legea privind carantina si izolarea dupa ce premierul Ludovic Orban si ministrul Sanatatii vin in Parlament, pentru a explica prevederile proiectului legislativ si de ce l-au inaintat atat de tarziu.

Marcel Ciolacu, presedintele interimar al PSD: "O sa continuam la Senat dezbaterile. Nu putem accepta aceasta lege si nu putem vota aceasta lege. Mai mult, singurul reprezentant al Guvernului care a venit sa sustina legea a fost domnul Arafat. Nu a venit niciun om politic din PNL sa sustina aceasta lege.

Legea nu a avut avizul ministerului Justitiei".

UPDATE. Ionel Arsene, liderul PSD Neamt: "Nu sunt de acord cu Legea carantinarii. Eu nu vreau ca lumea sa fie luata de pe strada de politia medicala.

Nu sunt multumit de modificarile pe care le-au adus colegii mei de la Camera Deputatilor. Nu sunt multumit de faptul ca vorbim de carantinarea bunurilor.

Pana acum s-a dovedit ca presedintele poate face orice vrea.

de patru luni Guvernul putea sa vina cu o lege corecta, sa faca o dezbatere publica".

UPDATE. Sedinta s-a incheiat in urul orei 14.00. Conform unor surse politice citate de Digi 24, au fost lideri PSD care ay cerut sa nu se voteze legea, printre ei ar fi fost Viorica Dancila, Ionel Arsene si Dumitru Buzatu.

Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat s-a reunit, luni, 13 iulie 2020, de la ora 11.00, prin videoconferinta pentru a decide supra votului privind legea carantinei si izolarii, transmit surse politice.

Presedintele interimar Marcel Ciolacu le-ar fi transmis colegilor de partid ca daca nu vor vota proiectul legislativ, atunci presedintele Klaus Iohannis ar putea institui din nou starea de urgenta, iar in acest caz, partidul va trece printr-o perioada si mai dificila.

Astfel, 40 de voturi au fost in favoarea proiectului proiectului de lege cu mai multe dezbateri.

Luni, la ora 15.00 este programata dezbaterea in Comisia Juridica a Senatului.

Legea, adoptata saptamana trecuta de deputati, se afla de vineri la Senat, unde a fost dezbatuta in comisia Juridica, insa nu a ajuns la votul din plen.

Luni ar trebui reluate dezbaterile la proiectul de lege, in conditiile in care autoritatile nu au instrumentele necesare pentru a izola persoanele infectate cu noul coronavirus.

Conform PSD carantina si spitalizarea "trebuie facute pe baza unor dovezi clare, stiintifice de boala. "Semnele sugestive" nu reprezinta o dovada stiintifica, clara" si ca in lege nu este precizata perioada acestor masuri.

In sedinta Comitetului Executiv National vor mai fi discutii si in legatura cu organizarea congresului, dupa ce duminica Eugen Teodorovici si-a anuntat candidatura la sefia partidului. Conducerea PSD trebuie sa stabileasca data Congresului in care va ales noul presedinte al PSD, transmite Digi 24.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#PSD, #legea carantinarii si a izolarii, #sedinta, #dezbateri in senat , #eveniment