Sedinta CSAT: Printre teme, bugetul de stat pentru primul an de razboi

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 10:50
4770 citiri
Sedinta CSAT: Printre teme, bugetul de stat pentru primul an de razboi
Foto: Administratia Prezidentiala (Arhiva)

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) se reuneste marti, incepand cu ora 15:00, pe ordinea de zi figurand subiecte precum criza din Ucraina sau participarea Romaniei la misiunea NATO din Afganistan.

Este ultima sedinta CSAT condusa de presedintele Traian Basescu, care isi incheie cel de-al doilea mandat pe 21 decembrie.

Conform comunicatului remis presei de Administratia Prezidentiala, pe ordinea de zi a sedintei CSAT sunt incluse mai multe tematici, printre care raportul privind masurile adoptate de catre Romania in vederea punerii in aplicare a regimurilor de sanctiuni internationale, orientarile strategice ale Romaniei in planul dezvoltarii infrastructurii energetice, analiza activitatilor de implementare a documentelor internationale pe linia controlului armamentelor precum si participarea Armatei Romaniei la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan, in anul 2015.

De asemenea, CSAT va discuta si participarea militarilor roamani la alte misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, in anul 2015.

Criza din Ucraina va constitui una dintre temele principale, pe agenda CSAT figurand subiecte referitoare la:

  • analiza interinstitutionala privind evaluarea consecintelor crizei din Ucraina si ale anexarii Crimeei de catre Rusia asupra securitatii Romaniei, Republicii Moldova si a regiunii, si actualizarea Planului de mobilizare a economiei nationale pentru aparare, valabil in perioada 2014 - 2016;
  • programul cu obiectivele de pregatire operativa a teritoriului pentru aparare, valabil in perioada 2013 - 2016, actualizat;
  • nomenclatorul si nivelurile cantitative maxime si intangibile de constituire a rezervelor proprii ale Ministerului Afacerilor Interne, precum si structura acestora pe produse; avizarea proiectului Hotararii de Guvern pentru aprobarea Nomenclatorului si nivelurilor cantitative maxime si intangibile de constituire a rezervelor proprii ale Ministerului Afacerilor Interne, precum si structura acestora pe produse;
  • proiectul bugetului de stat pentru primul an de razboi, valabil in perioada 2014 - 2016;

Pe de alta parte, CSAT va discuta si propunerile de buget pe anul 2015 pentru Ministerul Apararii, Ministerul de Interne, SRI, SIE, STS si SPP.

De asemenea, va fi prezentat "modul de indeplinire a prevederilor Protocolului general de organizare si functionare a Sistemului National de Prevenire si Combatere a Terorismului - 2014".

Un alt subiect inscris pe ordinea de zi este "constatari si concluzii rezultate din activitatea desfasurata pentru protectia informatiilor clasificate".

Membrii CSAT vor mai dezbate planul National de Prioritati Informative pentru anul 2015, raportul privind stadiul actual al regimului de control al armamentelor conventionale in spatiul euroatlantic si programul de activitate al CSAT pentru anul 2015, precum si "alte subiecte de interes pentru securitatea nationala".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sedinta CSAT criza Ucraina, #CSAT buget stat razboi, #CSAT Basescu Ponta informatii clasificate , #CSAT