Secretar de stat, in cazul pacientei arse la Floreasca: Profesorul Beuran semneaza protocolul operator al interventiei

Sambata, 28 Decembrie 2019, ora 20:19
5922 citiri
Secretar de stat, in cazul pacientei arse la Floreasca: Profesorul Beuran semneaza protocolul operator al interventiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan, declara ca vineri au fost deja facute primele verificari in cazul pacientei arse in timpul unei operatii la Spitalul Floreasca. Desi medicul Mircea Beuran - despre care deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a semnalat cazul, a relatat ca este cel care a facut interventia - a negat ca s-ar fi aflat in unitatea medicala in acea zi, el semneaza protocolul operator al acestei interventii, sustine secretarul de stat.

"Au fost facute primele verificari ieri dupa-amiaza de catre doi inspectori de la Inspectia Sanitara de stat, carora li s-au pus la dispozitie documente medicale relevante in legatura cu acest caz nefericit. Am studiat aceste documente, am inteles despre ce este vorba, urmand ca saptamana viitoare sa fie trimis Corpul de Control al ministrului la Spitalul Floreasca pentru a avea discutii cu echipa care a operat pacienta", a afirmat Horatiu Moldovan sambata, la Digi24.

Acesta a confirmat declaratiile parlamentarului USR Emanuel Ungureanu, cel care a dezvaluit cazul, ca Inspectia Sanitara de Stat nu a stat de vorba nici cu Mircea Beuran, nici cu ceilalti medici aflati in sala de operatie.

"Nu avem o declaratie din partea lui Mircea Beuran, e posibil ca el sa nu fi fost disponibil pentru a discuta cu inspectorii respectivi. Sunt convins ca va veni cu precizari la momentul oportun. Spitalul Floreasca are multi pacienti, multi doctori, e posibil ca in momentul in care au fost inspectorii sa nu fi reusit sa-i intalneasca, insa acest lucru va fi reglat saptamana viitoare, cand se vor lua declaratii de la absolut toti cei care au participat la aceasta interventie", a spus Moldovan.

Intrebat despre declaratia lui Beuran, conform careia nu a fost in spital in 22 decembrie, cand s-a petrecut incidentul, Moldovan a spus: "Profesorul Mircea Beuran semneaza protocolul operator al acestei interventii. Eu nu am fost in sala in momentul in care s-a produs incidentul, dar am protocolul operator a interventiei consemnat, foaia de observatie, care este semnat de profesorul Mircea Beuran".

Deputatul USR Emanuel Ungureanu relateaza, intr-o postare pe Facebook, despre incidentul grav la Spitalul Floreasca, unde o pacienta a luat foc pe masa de operatie. Parlamentarul citeaza declaratii ale asistentelor care au vazut scena si din care rezulta ca de vina ar fi medicul Mircea Beuran, cel care realiza interventia chirurgicala. Ministrul Sanatatii, Victor Costache, declara ca stia de incident si ca a trimis Corpul de Control pentru a face verificari la spital.

Politia Capitalei s-a autosesizat si face verificari in acest caz.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Beuran protocol operator interventie Floreasca, #Beuran pacienta arsa masa operatie Floreasca , #spitale