Cheltuielile de transport pentru elevii care nu pot fi scolarizati in localitatea de domiciliu, decontate de stat

Marti, 15 Iunie 2021, ora 19:56
1709 citiri
Cheltuielile de transport pentru elevii care nu pot fi scolarizati in localitatea de domiciliu, decontate de stat
Elevii care fac naveta nu vor mai plati transportul FOTO Pixabay

Guvernul are pe ordinea de zi a sedintei de miercuri care va incepe la 14.30, un proiect de ordonanta de urgenta prin care "elevilor care nu pot fi scolarizati in localitatea de domiciliu li se deconteaza cheltuielile de transport intre localitatea de domiciliu si localitatea unde sunt scolarizati, pe durata cursurilor scolare, din bugetul Ministerului Educatiei, prin unitatile de invatamant unde sunt scolarizati, in limita a 50 km".

De asemenea, "elevilor care locuiesc la internat sau in gazda li se asigura decontarea sumei ce reprezinta contravaloarea a 8 calatorii dus-intors pe semestru, din bugetul Ministerului Educatiei, prin unitatile de invatamant unde sunt scolarizati", mai indica proiectul de OUG.

Acesti elevi pot solicita acordarea sumei in avans, cu decontare in luna urmatoare.

Modalitatea de decontare va fi stabilita printr-o Metodologie aprobata prin ordinul ministrului Educatiei in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a acestei OUG.

"Decontarea cheltuielilor de transport, pe baza documentelor emise de operatorii de transport rutier, pentru facilitatile de transport acordate elevilor, se asigura la nivelul valorii documentelor de transport lunare, dar nu mai mult de 30 lei/luna pentru distanta de 3 km. Pentru distantele ce depasesc 3 km, pana la limita de 50 de km, suma de 30 de lei /luna se suplimenteaza cu 3 lei pentru fiecare kilometru/luna, dar nu mai mult decat valoarea documentelor de transport lunare", mai arata proiectul de ordonanta de urgenta.

Totodata, prin exceptie de la anumite prevederi ale proiectului de act normativ, in situatia in care sunt elevi care se deplaseaza de la domiciliu catre unitatea de invatamant la distante mai mari de 50 km si nu locuiesc la internat sau gazda li se deconteaza suma aferenta distantei de 50 km, la care se adauga 1 leu/km/luna, pentru distantele ce depasesc 50 de km.

In plus, "operatorii de transport au obligatia sa emita documente lunare de transport, cu incadrare in tarifele maxime per kilometru/luna si sa asigure transportul elevilor", precizeaza sursa citata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#elevi scoala, #naveta, #transport, #plata , #eveniment