Scutul antiracheta va afecta relatiile Romaniei cu Rusia - Sondaj

Vineri, 13 Mai 2011, ora 17:18 2062 citiri

Amplasarea scutului antiracheta in tara noastra va afecta relatiile cu Rusia, apreciaza cei mai multi dintre cititorii Ziare.com care au dorit sa isi exprime punctul de vedere in cadrul unui sondaj realizat pe aceasta tema.

Sondajul s-a desfasurat in perioada 05.05.2011 - 12.05.2011 si la el au participat 2.976 de cititori Ziare.com.

Va strica amplasarea scutului antiracheta relatiile cu Rusia? - Sondaj Ziare.com

46.14% dintre respondenti (1.373) au apreciat ca relatiile dintre Romania si Rusia vor fi afectate de amplasarea scutului pe teritoriul Romaniei, 41.97% (1.249) au spus exact contrariul, in timp ce 11.89% (354) au precizat ca nu sunt interesati de acest subiect.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca partea din Romania a scutului antiracheta american va fi gazduita in fosta baza aeriana din Deveselu, judetul Olt, considerand ca astfel Romania va ajunge la cel mai inalt nivel de securitate din istoria sa.

Traian Basescu: Scutul antiracheta va fi in judetul Olt, la Deveselu

Anuntul presedintelui Traian Basescu despre amplasarea unul element al scutului american antiracheta in comuna Deveselu, judetul Olt, a starnit reactia Federatiei Ruse, care s-a aratat nemultumita de aceasta decizie, iar unii oficiali chiar au avertizat ca ar putea exista contramasuri pentru Romania.

"Militarii specialisti ai Statelor Unite, NATO si Romaniei trebuie sa fie convinsi ca orice masura atrage si contramasuri", a declarat Konstantin Kosacev, presedintele comisiei de Afaceri Externe din Duma de Stat a Rusiei.

Romania si SUA trebuie sa se astepte la contramasuri fata de scutul antiracheta

Mai mult, ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, a asemuit scutul antiracheta cu un "cadoul otravit", numindu-l "calul Traian, nu calul troian", in timp ce vicepresedintele Comisiei de aparare din camera inferioara a Parlamentului rus, Mihail Babici, a spus ca afecteaza interesele nationale ale Federatiei Ruse.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News