Scutul antiracheta face noi probleme: Rusia ameninta sa-si dezvolte forta nucleara

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 23:41 2442 citiri

Ministrul rus al Apararii, Anatoli Serdiukov, a declarat, miercuri, ca Rusia isi va dezvolta forta ofensiva nucleara daca NATO nu ajunge la un acord cu privire la scutul antiracheta european.

"Nu avem de ales, altfel va trebui sa dezvoltam o cursa a inarmarilor", a declarat Serdiukov dupa o intalnire Rusia-NATO la Bruxelles, potrivit Ria Novosti.

Discutiile de la Bruxelles, a spus responsabilul rus, nu au rezultat in solutia abordarilor conceptuale, si grupul de lucru Rusia-NATO pe tema scutului antiracheta a reusit sa cada de acord doar asupra planului de lucru pentru 2011.

"Nu ne-am inteles pe abordarile conceptuale...Dialogul nostru trebuie sa continue", a spus Serdiukov. Ministrul rus este de parere ca solutia pentru actualele discutii rezida in SUA, nu la NATO: "Aceasta este o pozitie a SUA. Sunt cateva state NATO care isi exprima doar ingrijorarea. Am fi putut primi sprijinul lor", a adaugat acesta.

"Nu dramatizam actuala situatie. Suntem gata sa continuam cu dialogul atat la nivel Rusia-NATO cat si bilateral", a mai spus acesta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News