Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Sclave sexuale din Romania in cluburi din Spania - arestari si confiscari la Ploiesti

Marti, 10 Februarie 2015, ora 08:59
5982 citiri
Sclave sexuale din Romania in cluburi din Spania - arestari si confiscari la Ploiesti
Foto: Alicante Actualidad

15 persoane au fost arestate in Romania si Spania sub suspiciunea de traficare a unor tinere care apoi au fost fortate sa se prostitueze in cluburi pentru sex din Spania, informeaza luni Eurojust.

Conform unui comunicat al Eurojust, romanii implicati in aceasta retea de prostitutie fortau tinere din Romania sa se prostitueze in cluburi pentru sex din Alicante si Madrid, dupa care le luau toate veniturile obtinute.

Doua actiuni coordonate au fost efectuate in cazul acestui grup infractional, prima in regiunea Alicante la 23 si 24 ianuarie, iar a doua luni, la Ploiesti.

In urma actiunii din Spania, s-au emis ordine de restrictie, au fost blocate conturi bancare, s-au inchis cluburi si s-au confiscat bunuri. Reprezentantii autoritatilor romane au fost prezenti la operatiunile din Spania pentru a aduna probele necesare emiterii de mandate europene de arestare impotriva principalilor opt suspecti din Romania.

Operatiunia din Romania a fost executata de Serviciul teritorial Ploiesti al DIICOT si de politisti ai Brigazii pentru combaterea crimei organizate, un expert al Europol fiind prezent pentru centralizarea datelor.

Grupul infractional era investigat in Spania de la jumatatea lui 2013, iar dupa o operatiune care a implicat supravegheri si interceptarea convorbirilor telefonice, au fost identificati membri suplimentari si asociati ai grupului infractional, care locuiau in Romania sau erau de nationalitate romana.

Dupa ce un judecator din Denia, Spania, a solicitat asistenta Eurojust pentru coordonarea activitatilor, a fost formata o echipa comuna de ancheta, formata din reprezentanti ai autoritatilor din Romania si Spania, precum si ai Eurojust si Europol.

Conform unei intelegeri prealabile intre cele doua parti, facilitate de Eurojust, toate procedurile juridice penale, inclusiv cele in curs in Spania, vor fi transferate in Romania.

Potrivit comunicatului agentiei UE, 23 de case au fost perchezitionate de unitati speciale ale politiei din Spania (6) si Romania (17) in timpul operatiunii, in urma careia 19 femei au fost eliberate din mainile traficantilor, 14 in Spania si cinci in Romania.

In urma operatiunii au fost efectuate zece arestari in Spania, sapte dintre arestati fiind romani, si cinci in Romania. De asemenea, in Spania s-au confiscat bani, trei automobile, o proprietate, telefoane mobile si laptopuri, operandu-se si inghetarea unor conturi. In Romania s-au confiscat bani, un automobil si carduri bancare, mai precizeaza Eurojust.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#sclave sexuale Romania Spania, #romance prostitutie Spania, #romance cluburi sex Spania , #trafic persoane