Schimbare la Sectia speciala de anchetare a magistratilor: CSM l-a validat ca sef pe Gheorghe Stan, adjunctul Inspectiei Judiciare

Joi, 05 August 2021, ora 17:226286 citiri
Schimbare la Sectia speciala de anchetare a magistratilor: CSM l-a validat ca sef pe Gheorghe Stan, adjunctul Inspectiei Judiciare
Foto: Arhiva Ziare.com

Procurorul Gheorghe Stan este seful Sectiei pentru investigarea magistratilor, numirea sa fiind validata luni de plenul CSM cu 11 voturi "pentru".

"A fost numit cu 11 voturi "pentru" candidatul Stan la sefia Sectiei", a declarat Tudorel Toader, la iesirea din CSM.

Concursul s-a desfasurat in perioada 1 noiembrie 2018-10 ianuarie 2019. In 10 ianuarie a avut loc interviul, cel mai mare punctaj fiind obtinut de catre Gheorghe Stan, adjunctul Inspectiei Judiciare.

Gheorghe Stan a obtinut un punctaj de 9,33, in timp ce Florena Sterschi a obtinut 8,33 puncte. Fiecare dintre cei doi candidati a sustinut un interviu de o jumatate de ora.

Gheorghe Stan a afirmat atunci ca exista un "sentiment de insecuritate in ceea ce priveste protectia imaginii procurorului si a activitatii acestuia si a persoanei sale", vorbind, de asemenea, despre "frecventa ridicata a modificarilor legislative din ultima perioada care ingreuneaza asimilarea si punerea lor coerenta si clara in practica si intr-un timp cat mai scurt".

Florena Esther Sterschi asigura in prezent interimatul la conducerea sectiei speciale.

Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie si-a inceput activitatea pe 23 octombrie 2018, avand competenta exclusiva de a efectua urmarirea penala pentru infractiunile savarsite de judecatori si procurori, inclusiv judecatorii si procurorii militari si cei care au calitatea de membri ai CSM.

Sectia a preluat dosarele care ii vizeaza pe magistrati aflate in lucru la DNA si la alte unitati de Parchet, precum si dosarele solutionate.

ado.slave('adoceanroqidmmnirek', {myMaster: 'Z4cGu5r4kivksfrxyutiFOqoXs.70vrhY9VbICTy5sj.R7' });