Scandalul carnii expirate: patru persoane au fost retinute (Video)

Joi, 20 Martie 2014, ora 18:021668 citiri
Scandalul carnii expirate: patru persoane au fost retinute (Video)
Foto: Agri News

Doi oameni de afaceri si doi angajati ai statului au fost retinuti joi de procurorii de crima organizata in cazul dosarului "Mafia carnii".

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au retinut patru persoane, intre care doi inspectori de la Directia Sanitara Veterinara, pentru a fi prezentate instantei cu propunere de arest preventiv in dosarul carnii alterate, informeaza B1 TV.

Acuzatiile aduse celor retinuti sunt sprijinirea unei grupari infractionale, evaziune fiscala, spalare de bani si trafic de influenta.

Dosarul "Mafia carnii": Seful DSV Cluj, ridicat de acasa si dus la DNA (Video)

Mai mult, seful Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor din Cluj, Nicolae Pivariu, este cercetat in dosar si pentru punere in circulatie de produse alterate, alaturi de celelalte acuzatii.

Potrivit surselor judiciare, faptele celor anchetati in dosarul "Mafia carnii" au adus statului un prejudiciu total de 15 milioane de euro.

Nicolae Pivariu, care a fost audiat ca martor in noaptea de miercuri spre joi, spune ca nu are nimic de declarat cu privire la acuzatiile care i se fac in acest dosar.

Peste 70 de persoane au fost audiat in urma perchezitiilor din 12 martie, iar zece dintre acestea au fost retinute de procurori. Toti cei zece inculpati au fost arestati preventiv, in 13 martie, in urma unor decizii ale Tribunalului Bucuresti si Curtii de Apel.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News