VIDEO Un bucurestean care a refuzat sa se legitimeze, pus la pamant de jandarmi: "Daca vreti sa ne batem, ne batem"

Duminica, 21 Februarie 2021, ora 16:046488 citiri
VIDEO Un bucurestean care a refuzat sa se legitimeze, pus la pamant de jandarmi: "Daca vreti sa ne batem, ne batem"
O femeie aflata pe strada a filmat tot incidentul

Un barbat din Bucuresti care s-a recomandat a fi "ofiter al Armatei Romane" in rezerva a fost pus la pamant de un echipaj de jandarmi dupa ce a refuzat sa se legitimeze pe strada. Tot incidentul a fost filmat.

UPDATE: Ministerul Apararii Nationale a reactionat in urma scandalului declansat de barbatul care a spus ca este "ofiter al Armatei Romane" in rezerva, sustinand ca barbatul nu figureaza in evidentele MApN.

"Cu privire la informatiile aparute in spatiul public, referitoare la incidentul din Bucuresti, de sambata, ora 18.30, din apropierea Palatului Parlamentului, in care un barbat ce a fost imobilizat de un echipaj al Jandarmeriei ar avea calitatea de ofiter in rezerva al Ministerului Apararii Nationale, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de presa al MApN este imputernicit sa faca urmatoarele precizari:

In urma verificarilor efectuate, cetateanul in cauza nu figureaza ca ofiter in rezerva in evidentele MApN", a transmis Ministerul Apararii.

Stirea initiala:


"Deci daca v-ati gandit ca am parul alb, va mai repet o data. Sunt ofiter al Armatei Romane in rezerva si daca vreti sa ne batem, ne batem, nicio problema, aici in parc ne batem. Nu va spun, ma puteti indentifica dupa si scrieti ca nu am facut-o. Si care e problema?", le-a spus barbatul jandarmilor, potrivit Digi 24.

O femeie aflata pe strada a filmat tot incidentul. "Fara motiv il agresati, fara motiv! Fara motiv, pur si simplu! Incredibil ce se intampla! Incredibil ce se intampla! Dumnezeule, ce face! Incredibil, nu am pomenit asa ceva! Incredibil, fara motiv!", a spus, la randul sau, femeia.

Jandarmeria a anuntat ca a fost dispus un control pentru verificarea modului de actiune al jandarmilor si respectatea procedurilor.

"In urma refuzului repetat al persoanei de a prezenta datele necesare in vederea legitimarii si de a respecta recomandarile facute cu privire la portul mastii sanitare de protectie pe timpul unei adunari publice, jandarmii care asigurau masurile de ordine si siguranta publica la manifestatia respectiva, au condus persoana la sectia de politie, pentru a fi identificata si sanctionata contraventional.

Barbatul a fost sanctionat cu amenda in valoare de 1000 de lei, pentru nepurtarea mastii de protectie sanitara si refuz de legitimare, conform prevederilor Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 si Legii 61/1991 *republicata, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice", a transmis Jandarmeria.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News