Sassu sustine ca a semnalat nereguli in cazul unui reportaj TVR

Luni, 15 Octombrie 2007, ora 19:32 321 citiri

Presedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu, a informat luni comisiile reunite de cultura ca i-a atras atentia Rodicai Culcer asupra unui material difuzat de postul public, suspectat ca ar face publicitate mascata unui anumit tip de avioane militare.

"Informatia este corecta si am atras atentia doamnei director ca nu este normal. A fost o invitatie personala pentru ziarista respectiva. (...) I-am spus atunci ca nu se poate ca TVR sa se implice intr-un act de tipul acesta care este pagubos si eventual sa gaseasca o solutie de continuare. Nu s-a mai intamplat nimic de tipul asta, a fost doar atat, acea prezentare a unui avion de lupta facut de una dintre firmele care urma sa participe la licitatie", a declarat luni, in fata comisiilor reunite de cultura, presedintele-director general al TVR, Alexandru Sassu.

Deputatul PNL Bogdan Olteanu semnalase ca la postul national de televiziune s-au difuzat in jurnalele informative in data de 12 august 2007 si 13 august 2007 "materiale jurnalistice care aveau un evident suport publicitar, referitoare la un anumit tip de avion militar, aflat pe lista de oferte privind o posibila achizitie din partea statului roman".

Liberalul mai precizeaza ca o echipa a Televiziunii Romane s-a deplasat in Italia, la o baza militara, pentru a filma si prezenta caracteristicile tehnice ale acelui tip de avion, dar nu a prezentat si produse alte altor firme competitoare. in acest caz, reportajele au un vadit caracter publicitar, lucru ce ar contraveni misiunii postului public si afecteaza intr-un mod grav si procedurile de achizitie pentru avioanele militare necesare inzestrarii Armatei Romane demarate la data respectiva, sustine presedintele Camerei.

Romania are in plan inlocuirea avioanelor MiG 21 Lancer cu 48 de avioane multirol. Concurentii principali sunt Eurofighter (produs de Eurofighter, actionari EADS, BAE Systems, Alenia Aeronautica ), F 16 (producator Lockheed Martin), F 18 (producator Boeing), JAS 39 Gripen (produs de SAAB) si Rafale (producator Dassault).

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News