Sassu primeste recomandari de la Senat in legatura cu situatia de la Stiri

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 16:16 699 citiri
Foto: paginademedia

Comisia de cultura din Senat ii va trimite presedintelui SRTV, Alexandru Sassu, o scrisoare prin care membrii Comisiei ii vor face recomandarea de a rezolva problema conducerii Departamentului de stiri, situatia interimatului postului de director fiind considerata "nefireasca".

"O sa discutam ca tot ceea ce s-a exprimat individual sa fie adunat intr-o scrisoare pe care vrem sa o trimitem domnului presedinte-director general, nu avem calitatea unei ''dispozitii sau ordin'', dar vom face o recomandare foarte insistenta pentru a se pune punct acestei situatii care este atat de neproductiva si intretine de atata vreme o stare care pana la urma paraziteaza, ca sa nu spun ca blocheaza, activitatea Departamentului", a declarat marti secretarul Comisiei pentru Cultura din Senat Radu Feldman Alexandru, care a precizat ca aceasta scrisoare va fi trimisa in zilele urmatoare.

In sedinta de marti a Comisiei de cultura a Senatului a fost invitat la audieri presedintele director general al SRTV, Alexandru Sassu, pentru a explica situatia interimatului postului de director al Departamentului de stiri al TVR, in urma plangerilor depuse de angajatii acestei sectii.

El a raspuns pe aceasta cale afirmatiilor referitoare la faptul ca mai multe posturi, inclusiv cel ocupat prin interimat de Madalina Radulescu la departamentul de stiri, nu au fost ocupate pe criteriul profesionalismului.

"In ce priveste numirile in SRTV, pot spune clar ca nimeni dintre cei numiti interimari sau prin concurs nu a afisat vreo simpatie politica, fiindca nimeni nu a fost numit politic, ci pe baza unor criterii de competenta profesionala", a spus Sassu.

Sassu le-a explicat membrilor Comisiei faptul ca pentru postul ocupat de Radulescu, cel de director al Departamentului de stiri, nu se poate organiza concurs, din cauza unor procese cu fostul director al departamentului, Rodica Culcer.

"Doamna Rodica Culcer ne-a dat in judecata si pentru acest concurs. Dupa ce am castigat in toate instantele, ne-a dat inca o data in judecata. Toate procesele se reiau. Astfel, orice numire sau orice concurs organizat nu numai ca este ilegal, dar este si imoral, fiindca pune castigatorul concursului in situatia de a fi interimar. Este o situatie foarte neplacuta", a mai afirmat Sassu.

Totusi, secretarul Comisiei, Radu F. Alexandru nu a fost de acord cu aceasta opinie si a afirmat ca, de fapt, in ilegalitate se afla Madalina Radulescu si ca organizarea unui concurs pentru acest post este, aparent, legala.

"Pai, doamna Radulescu este ea intr-o situatie de ilegalitate, este intr-o situatie de interimat, situatia de interimat poate fi intrerupta oricand de cel care a numit-o, adica nu exista niciun fel de opreliste, niciun fel de impediment(...) Toti cei cu care am vorbit au spus ca procesele doamnei Rodica Culcer fata de televiziune nu ar impiedica cu nimic, dar pot sa iau in calcul ca afirmatiile s-au facut omitand un detaliu pe care cineva care cunoaste legislatia muncii pana in cele mai mici nuante ar confirma", a conchis Radu F. Alexandru.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News