Sassu anunta restructurari la TVR

Miercuri, 05 Septembrie 2007, ora 13:54 1265 citiri

Presedintele interimar al CA al SRTV Alexandru Sassu a declarat, miercuri, ca tabloidizarea emisiunilor TVR este o consecinta a proastei intelegeri a concurentei cu posturile private si a anuntat ca va restructura schema de personal a televiziunii publice, fiind nemultumit de activitatea acestora.

"In acest moment exista necesitatea unei restructurari profunde. Deja am facut o restructurare la una dintre directii si am redistrubuit oamenii in alte parti. Lucrurile, cel putin dupa primele saptamani, s-au asezat bine", a declarat Sassu, la Comisia de cultura a Camerei Deputatilor.

Sassu a precizat ca sunt foarte multi angajati, multi colaboratori si multe ore suplimentare de platit si acest lucru nu este normal din omnet ce audienta TVR a scazut dramtic.

"Departamentele au mari probleme de asumare a raspunderii si de infidelitate fata de televiziune. Din pacate, directorii din televiziunea publica ocupa functia pe termen nelimitat si, prin urmare, nu indeplinesc criterii de performanta. Directorii ii acopera pe cei pe care ii au in subordine si asa s-a ajuns la mii de ore suplimentare de munca, foarte multe colaborari externe si 3.300 de angajati", a mai spus Alexandru Sassu.

"Din cauza deficitului bugetar, situatia tuturor angajatilor este in pericol. Salariile mananca 32% din buget", a adaugat el.

Aceste masuri au fost luate deoarece TVR are un deficit de 9 milioane de euro in prima jumatate a anului.

"TVR are un deficit de 9 milioane de euro pe prima jumatate a anului, iar mai departe acest deficit va creste deoarece exista contracte care trebuie platite. La ora actuala stam de vorba sa vedem daca inchidem niste contracte sau le continuam", a declarat Sassu.

El a explicat ca a fost nevoit sa reorienteze grila de programe a postului din cauza problemelor bugetare.

"Pentru a opri scurgerile de fonduri, in aceasta vara am difuzat mai mult reluari, iar audienta TVR a scazut dramatic. Nu poti face ceva serios fara bani", a mai precizat presedintele interimar al TVR.

O alta cauza a situatiei financiare precare a TVR, este cresterea tot mai mare a tarifelor percepute de Electrica si Societatea Nationala Radiocomunicatii (SNR).

"In ultimii ani, preturile la SNR au crescut aberant. Vorbim despre cresteri cu 30%, peste cateva luni o alta crestere cu 13%, iar peste alte luni o crestere cu inca 20%. Acest lucru se rasfrange asupra bugetului. In plus, proiecul de digitalizare al televiziunii, realizat impreuna cu SNR, tine deja de patru ani si pentru acest lucru televiziunea publica plateste 20.000 de euro pe luna", a explicat Alexandru Sassu.

Consiliul de Administratie (CA) al Societatii Romane de Televiziune (SRTv) a avut o intrevedere miercuri cu Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor dupa ce a cerut reprezentantilor Parlamentului sa discute despre situatia financiara a TVR.

La intrevedere au participat presedintele interimar Alexandru Sassu si membrii CA Dida Dragan, Victor Socaciu, Sorin Burtea, Anne Marie Rose Juganaru si Vlad Alexandru Velcu.

Plenul Parlamentului a respins, in data de 23 mai, raportul de activitate al TVR pe anul 2006 din cauza situatiei financiare in care se afla televiziunea publica.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
televidentul
rank 1