Sarbii au zbor direct si ieftin catre SUA, romanii si bulgarii nu. Cum arata comparatia dintre cele trei tari

Duminica, 01 Octombrie 2017, ora 17:30
21550 citiri
Sarbii au zbor direct si ieftin catre SUA, romanii si bulgarii nu. Cum arata comparatia dintre cele trei tari
Foto: Arhiva Ziare.com

Romanii pot zbura din Bucuresti direct pana in Doha, Dubai, Tenerife, Lisabona sau Dublin, insa nu mai departe de atat. Pentru a ajunge intr-un oras american, au nevoie de cel putin o escala. Nu si vecinii sarbi, care au zboruri directe catre New York, la aproape jumatate de pret.

Sofia Globe a facut un experiment - cat costa si cat dureaza un zbor catre New York din cele doua tari vecine - Romania si Serbia.

Rezervarile au fost facute duminica dimineata, deci pe 1 octombrie, catre New York, cu data de plecare 20 octombrie si intoarcere 30 octombrie. Bilete luate cam din scurt, ce-i drept, dar suficient pentru a reusi sa contureze o imagine despre preturi pornind din cele trei capitale - Bucuresti, Belgrad si Sofia.

Dar nu au fost alesi orice operatori, ci cei nationali pentru fiecare capitala in parte - Tarom, Air Serbia si Bulgaria Air.

Rezervarea 1: Belgrad - New York

Pentru cursa Belgrad - Aeroportul JFK din New York, pretul este de 459,59 de euro, taxe incluse, dus-intors. Zborul este unul direct, avand o durata de 10 ore si 10 minute la dus si 8 ore si 40 de minute la intors. Daca pretul pare unul ridicat, asteptati pana la comparatia cu Bucuresti sau Sofia.

Asadar, zbor direct, fara complicatii, pret bun, 10 puncte din 10.

Rezervarea 2: Bucuresti - New York

Pentru cursa Bucuresti - JFK New Work, Tarom opereaza doar pana la orasul de escala, Paris. De acolo, partenerul Air France este legatura pentru metropola americana. Astfel, noteaza sursa citata, operatorul roman nu are inca vreun zbor direct catre America de Nord, iar pretul este cu 300 de euro mai mare: 785,58 de euro. Durata zborurilor, inclusiv escalele, este de 15 ore si 5 minute la dus si de 14 ore si 15 minute la intors.

Zborurile sunt, deci, mult mai scumpe si nu sunt directe, dar, noteaza Sofia Globe, fara complicatii, 7 puncte din 10.

Rezervarea 3: Sofia - New York

In ce priveste zborul din Sofia catre New York, de asemenea nu exista cursa directa, ci cu escala fie la Paris, fie la Zurich. Mai departe, partenerul American Airlines duce calatorii la destinatie peste Atlantic. Pretul este si mai mare decat cel al Tarom - 887,55 euro, iar durata la dus este de 13 ore si 35 de minute, in timp ce la intors este foarte mare - 18 ore si 45 de minute, inclusiv escala.

Astfel, zborurile sunt si mai scumpe, insa una dintre conexiuni este mai rapida decat cea din Bucuresti, 6 puncte din 10.

"In general, este putin frustrant sa nu ai zbor direct catre New York sau catre orice alta destinatie din America de Nord din Sofia sau Bucuresti. Astfel, timpul si pretul calatoriei cresc substantial", comenteaza sursa citata, care subliniaza ca lucrurile incep sa se miste totusi la Bucuresti.

Asta pentru ca Air Canada va introduce zboruri directe intre Bucuresti si cele mai mari metropole canadiene, Toronto si Montreal, incepand cu vara anului viitor.

De asemenea, din discutiile de la Ministerul Transporturilor reiesea, in luna iulie, ca Romania va avea curse directe long courier catre SUA si China.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Romania cursa directa New York, #curse Serbia Bulgaria New York, #curse directe Romania SUA , #aeroport