Sanda Ladosi si sotul ei, ridicati de DIICOT. Sunt suspecti intr-un dosar de frauda de un milion de euro

Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 14:0512197 citiri
Sanda Ladosi si sotul ei, ridicati de DIICOT. Sunt suspecti intr-un dosar de frauda de un milion de euro
Foto: Facebook/Sanda Ladosi

Cantareata Sanda Ladosi si sotul ei, Stefan Tache, au fost ridicati de procurorii DIICOT si dusi la audieri, fiind suspecti intr-un dosar privind o frauda de un milion de euro, prejudiciu creat Fondului National pentru Garantarea Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, conform unor surse judiciare.

In acest dosar, procurorii DIICOT au facut in aceasta dimineata zece perchezitii pentru destructurarea unui grup infractional organizat suspectat de inselaciune in forma continuata si spalare de bani in forma continuata, in care sunt vizate 17 persoane.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro ca Stefan Tache, sotul cantaretei, este suspectat de constituire a unui grup unui grup infractional organizat.

In perioada 2008 - 2014, impreuna cu un alt suspect in acest dosar, Cristian Ilie, sotul cantaretei ar fi initiat si constituit o grupare suspectata de inselaciune in dauna unor institutii de credit si spalare de bani prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obtinute din activitatea infractionala, grup la care au aderat si pe care l-au sprijinit si alte persoane.

De asemenea, Stefan Tache este suspectat de inselaciune in forma continuata, dupa ce in perioada 2008-2014, in calitate de asociat, administrator sau imputernicit in cadrul a cinci societati ar fi indus in eroare Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii la incheiereaunor contracte de credit si a unor acte aditionale.

El este suspectat si de spalare de bani in forma continuata, in conditiile in care ar fi primit sume de bani in contul firmelor respective si le-a transferat mai departe in conturile altor societati controlate de grupare, desi stia ca acesti bani provin din inselaciuni.

La randul sau, Sanda Ladosi este suspectata ca ar fi aderat si sprijinit acest grup infractional, asumandu-si rolul de administrator sau asociat al uneia din firmele utilizate in activitatea infractionala. De asemenea, ea este suspectata si de spalare de bani, au adaugat sursele judiciare citate.