Un turist căutat trei zile pe munte a ajuns singur acasă, dar a uitat să-i anunțe și pe salvamontiști: ”El era bine mersi”

Luni, 23 August 2021, ora 13:114638 citiri
Un turist căutat trei zile pe munte a ajuns singur acasă, dar a uitat să-i anunțe și pe salvamontiști: ”El era bine mersi”
Salvamontiștii din Sinaia și Bușteni au căutat un turist timp de trei zile, deși omul ajunsese de mult acasă FOTO Salvamont România/Facebook

Un bărbat în vârstă de 36 de ani căutat de salvamontiștii din Sinaia și Bușteni încă de sâmbătă seara a fost găsit acasă în dimineața zilei de luni, 23 august.

Turistul, care ceruse personal ajutorul salvatorilor, a ignorat efortul acestora și nu i-a anunțat că s-a descurcat singur să ajungă acasă.

Salvamontiștii l-au taxat doar cu un mesaj postat pe pagina de Facebook a Salvamont România.

”Dupa 3 zile de căutari, zi si noapte, de la apelul de urgență lansat de cel cu probleme, după un efort deosebit a zeci de salvatori, după resurse umane, materiale și financiare consumate, abia acum cel dispărut a binevoit să își pornesca telefonul și astfel să aflăm că el se afla bine mersi la domiciliu. Noi nu mai putem spune nimic, astfel de situații depășesc capacitatea noastră de înțelegere...”, este mesajul postat luni la prânz pe pagina de Facebook Salvamont România.

Salvamontiștii din Prahova reulaseră căutările tânărului de 36 de ani rătăcit pe traseul Piciorul Pietrei Arse. Potrivit Salvamont, la acțiune au fost mobilizați 18 salvamontiști din cadrul formațiilor Salvamont Prahova, Sinaia și Bușteni, 6 pompieri și 3 jandarmi.

Turistul căutat trei zile a sunat sâmbătă seară, după ora 21.20, şi a anunţat că s-a rătăcit pe traseul Piatra Arsă-Poiana Stânii – un traseu de dificultate medie, conform salvatorilor.

Acesta a precizati că nu mai ştie cum să coboare de pe munte și că are nevoie de ajutorul profesioniștilor.

Echipele salvamont n-au mai reușit să ia legătura cu tânărul pentru că acesta a avut telefonul închis până luni. Abia în cursul zilei de astăzi salvamontiștii au aflat că bărbatul căutat ajunsese de ceva vreme acasă, dar uitase să-i anunțe și pe ei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
MacGigi
rank 5
"Un turist căutat trei zile pe munte a ajuns singur acasă".