S-au terminat sapaturile la metroul din Drumul Taberei. De cand vom putea circula?

Joi, 27 Iulie 2017, ora 17:17
3930 citiri
S-au terminat sapaturile la metroul din Drumul Taberei. De cand vom putea circula?
Foto: Arhiva Ziare.com

Metrorex a finalizat sapaturile la tunelul Magistralei 5 din Drumul Taberei, urmand ca in a doua parte a anului viitor metrourile sa fie puse in circulatie pe traseul Raul Doamnei - Eroilor, a anuntat joi directorul general al Metrorex, Marin Aldea, dupa ce echipamentul de sapat tuneluri "Sfanta Filofteia" a iesit la suprafata, in zona Parcului Operei.

"Marcam o etapa importanta a acestui proiect, terminarea excavatiilor, scoaterea scutului, terminarea ultimului tunel. (...) Stadiul de realizare la care ne aflam acum este de 91-92% in ceea ce priveste lucrarile de structura si circa 45-46% la lucrarile de finisaje.

Pana la finele anului ne-am propus ca lucrarile de structura sa le finalizam, iar finisajele in primul semestru al anului urmator. Asa cum v-am mai spus, ne-am propus ca acest proiect sa fie finalizat la sfarsitul semestrului I - inceputul semestrului II al anului viitor. Probabil ca, in partea a doua a semestrului II, vom circula pe aceasta magistrala", a declarat directorul general Metrorex, Marin Aldea, conform News.ro.

Pe aceasta linie vor circula metrouri din flota existenta, insa se lucreaza la caietul de sarcini pentru achizitia a 13 trenuri, procedurile urmand sa dureze in jur de doi ani, a mai sous directorul Metrorex.

Aldea a precizat ca sistemul de semnalizare si siguranta a traficului se afla in procedura de achizitie.

Lucrarile la Magistrala 5 au inceput in 2011, primul termen de finalizare a lucrarilor fiind 2014. Termenul a fost amanat de mai multe ori, in luna noiembrie 2016 autoritatile sustinand ca lucrarile vor fi terminate la finalul anului 2017.

Asteptati metroul din Drumul Taberei? Ministrul Cuc a dat un nou termen

Proiectul Magistrala 5 de metrou - Sectiunea Raul Doamnei - Eroilor (PS Opera) inclusiv Valea Ialomitei va avea o lungime totala de aproape sapte kilometri, un numar de 10 statii si un depou. Valoarea totala a proiectului este de circa 3,12 miliarde lei cu TVA.

Constructorul sectiunii Raul Doamnei - Eroilor din Magistrala 5 este Asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (Romania).

Procedurile de expropriere la Magistrala 6 au fost finalizate. Cat dureaza lucrarile

In ceea ce priveste Magistrala 6, Dragos Titea, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, a anuntat joi ca procedurile de expropriere au fost finalizate, iar pana la finalul anului urmeaza sa fie demarata procedura de selectie pentru licitatia de lucrari, arata Agerpres.

In data de 14 iulie 2017, Guvernul a aprobat, printr-o hotarare, declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata aflate pe coridorul Magistralei 6 de metrou 1 Mai - Otopeni, etapa necesara pentru inceperea lucrarilor de realizare a obiectivului.

Sumele individuale estimate de expropriator, aferente despagubirilor, sunt in cuantum de 62,8 milioane lei si reprezinta despagubirile pentru un numar de 42 de imobile, cu o suprafata de expropriat de 39.160 mp.

Potrivit lui Titea, finantarea pentru acest tronson va fi asigurata din fonduri de la Agentia Japoneza JICA, dar si din fonduri externe nerambursabile, a mai spus oficialul.

Cat priveste lucrarile la aceasta magistrala, ele nu pot dura mai putin de 48 de luni de la demarare, a explicat si directorul Metrorex.

Magistrala 6 realizeaza extinderea retelei actuale de metrou din statia 1 Mai pana la Aeroportul International "Henri Coanda" Bucuresti, pe o lungime de 14,2 km si un numar de 12 statii. Noul tronson va permite legarea directa intre Gara de Nord si Aeroportul Otopeni, fara transbordarea calatorilor prin schimbarea peroanelor si a trenurilor.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#sapaturi finalizate Magistrala 5 metrou, #finalizare metrou Magistrala 5, #Magistrala 6 metrou exproprieri, #metrou Otopeni finalizare , #metrou